Košarka

Bogdanović solidan u pobjedi nad Celticsima, Zubac i Clippersi slavili u gradskom dvoboju

Matej Kačan • subota, 04.12.2021.
Bogdanović solidan u pobjedi nad Celticsima, Zubac i Clippersi slavili u gradskom dvoboju

Dva hrvatska košarkaša sinoć su nastupila u vrlo bogatoj NBA večeri, a i Bojan Bogdanović i Ivica Zubac su u pobjedama svojih momčadi prebacili dvoznamenkastu granicu pa mogu biti zadovoljni...

NBA liga već je na svojoj aplikaciji označila Bojana Bogdanovića kao "igrača konstantnih izvedbi" i važnog kotačića Utah Jazza, a tako je bilo i u 15. ovosezonskoj pobjedi Jazzera.

Ona je stigla protiv Boston Celticsa, i to u iznimno napadači bogatoj utakmici u kojoj je Utah slavila sa 137:130. Bio je to pravi triler koji je otišao na stranu Jazza zahvaljujući čak 27 pogođenih trica.

Boston je drugom dionicom smanjio zaostatak koji je u jednom trenutku bio i na 14 poena pa na poluvremenu imamo egal, a to se nastavilo do samog kraja kad se ipak Jazz odvojio na pogon vrlo raspoloženih napadača.

Šest igrača kod Jazza išlo je preko deset poena, a najviše je ubacio Donovan Mitchell s 34. 29 je dodao Mike Conley. Bogdanović je za 30 i pol minuta gađao samozatajnih 5/10 iz igre, ali je zabio četiri trice te je sa 16 pena uz tri skoka i dva dodavanja bio četvrti strijelac ekipe.

Kod Celticsa su nedovoljni bili Jayson Tatum s 37, Dennis Schröder s 26 te Al Horford s 21 poenom.

U Los Angelesu je jedan od središnjih susreta večeri bila gradska bitka za Staples Center u kojoj su bolji bili Clippersi s tijesnih 119:115. Ove momčadi su po svemu slične ove sezone, susjedi su po omjeru i promjenjivoj formi.

Zato je uzbudljivo bilo i na ovom susretu u kojem su Clippersi kroz tri četvrtine gradili prednost, ali se Lakersi počinju vraćati u završnici. No, povratak Lakersa spriječila je ključna trica Lukea Kennarda koja je pomogla Clippersima u zadržavanju vodstva.

Clippersi su u napadu odigrali momčadski i nitko se nije istaknuo. Marcus Morris ubacio je 21 poen, a Kennard i Paul George po 19. George je imao i devet asistencija te osam skokova. Ivica Zubac za 22 minute gađao je 3/4 iz igre i savršenih 6/6 bacanja za 12 poena i pet skokova uz asistenciju, ukradenu loptu i blokadu.

Lakersima se nakon drame s pozitivnim nalazom vratio LeBron James s 23 poena i 11 skokova, a 27 je ubacio Anthony Davis uz 10 skokova. 20 poena dodao je Malik Monk.

NBA:
Jazz - Celtics 137:130
Lakers - Clippers 115:119

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!