Tenis

Rubljov: 'Znali smo da ćemo jako teško pobijediti ako budu odlučivali parovi'

Branimir Korać, HINA • ponedjeljak, 06.12.2021.
Rubljov: 'Znali smo da ćemo jako teško pobijediti ako budu odlučivali parovi'

Andrej Rubljov, peti igrač na svijetu, rekao je nakon pobjede Rusije od 2-0 nad Hrvatskom kako je u drugom setu bio nervozan protiv Borne Goje "koji je uvijek pronalazio rješenja" te "odlično odigrao"...

Bio sam pod pritiskom jer sam morao pobijediti. Morao sam pobijediti zbog renkinga kojeg zauzimam, zbog publike, zbog očekivanja. Morao sam u tom meču pobijediti obavezno, rekao je Rubljov na konferenciji za medije.

"No, Gojo je igrao odlično tijekom čitavog turnira, a isto tako i protiv mene. Sretan sam stoga zbog ove pobjede", dodao je.

Rubljov je pobijedio 6:4 i 7:6(5), čime je donio Rusiji vodstvo od 1-0. Tijekom meča protiv Goje, 279. igrača na ATP ljestvici, nervozno je gestikulirao u nekoliko navrata.

"U drugom setu sam iskazao emocije jer svaki put kada bih bio blizu zaključiti set, on bi pronalazio rješenja. Uvijek bi odigrao nešto da ne uspijem. Na kraju sam ipak pobijedio pa sam doista sretan", izjavio je Rubljov.

Nakon toga je Danil Medvjedev pobijedio Marina Čilića sa 7:6(7) i 6:2.

"I meni i Danilu bilo je ključno pobijediti u tim pojedinačnim mečevima. Znali smo da ako susret ode na treći meč u parovima da ćemo teško pobijediti. Stoga nam je obojici bilo od presudne važnosti pobijediti. Ova momčadska natjecanja su posebna, njih se uvijek sjećaš", rekao je Rubljov.

S obzirom na rezultat od 2-0 meč u parovima se nije igrao. U njemu su trebali igrati najbolje rangirani par na svijetu Nikola Mektić i Mate Pavić protiv Rubljova i Aslana Karaceva. Rusiji je ovo bio prvi naslov svjetskih prvaka od 2006. godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!