Rukomet

Obrvan i Čupić: 'Vardar je težak suparnik, ali vjerujemo u dva boda'

HINA, Matej Kačan • ponedjeljak, 06.12.2021.
Obrvan i Čupić: 'Vardar je težak suparnik, ali vjerujemo u dva boda'
Foto: Pixsell

Trener PPD Zagreba Ivica Obrvan i krilni igrač Ivan Čupić najavili su susret desetog kola Lige prvaka u kojem će Zagreb u Sutinskim vrelima ugostiti momčad makedonskog Vardara...

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb u srijedu dočekuju u utakmici 10. kola EHF Lige prvaka momčad Vardara, a trener Ivica Obrvan i igrač Ivan Čupić ističu da se,iako se radi o teškom suparniku, nadaju osvajanju nova dva boda.

"Vardar je zahtjevan suparnik, ova utakmica izlazi iz okvira same Lige prvaka, ima regionalni karakter. To će biti zanimljiva i vrlo teška utakmica i za nas i za Vardar. Šanse su nam podjednake iako smo mi domaćini. Vjerujem u ekipu i u igrače. Osjećamo se jakima, kraj je polusezone i malo su igrači zasićeni svakodnevnim obavezama i putovanjima, ali smo u pozitivnom nizu igara i bodovnom stanju", kazao je Obrvan.

Pritom je dodao kako su njegovi igrači do sada igrali i trenirali ne osvrćući se na probleme koje je uzrokovao izostanak pojedinih igrača zbog ozljeda.

"Izostanak pojedinih igrača uvjetovao je da se više troše drugi igrači, a povratkom tih igrača dogurali smo do četiri boda", nadovezao se Obrvan.

"Kao trener želim naglasiti da me strah ove utakmice, a to vidim kao nešto dobro. Sastaju se dvije koncepcije- s jedne strane su stranci, a s druge strane jedan hrvatski koncept s jednim pravim strancem. To su dvije potpuno različite koncepcije: Svi ćemo tražiti pobjedu kako bismo poslali pravi božićni poklon i u tom bi slučaju bili sretni jer bi sa šest bodova došli na šesto mjesto naše skupine što nitko na početku nije pretpostavljao", zaključio je na kraju trener PPD-a.

Ivan Čupić također ističe kako je Vardar težak suparnik.

"To će biti teška utakmica za igrati, svjesni da smo u situaciji da ta dva boda puno znače i za ono što nas čeka u drugom mjesecu. Cilj nam je proći grupu, kako sada stvore stvari jedni od nas neće proći. Mandalinić nam se vraća, bit ćemo kvalitetniji i mislim da nam je on jako bitan igrač. Oni su dobra ekipa, igraju kvalitetno, iako možda tablica to ne pokazuje", ocijenio je suparnika i utakmicu u srijedu Ćupić istaknuvši kako ipak očekuje pozitivan rezultat.

"Vjerujem da ćemo biti za gol-dva bolji i da ćemo osvojiti ta dva boda i popeti se za jedno mjesto na tablici", zaključio je Ćupić.

PPD je sedmi na ljestvici s četiri boda, a Vardar je na šestom mjestu s pet bodova. Utakmica protiv Vardara igra se u srijedu s početkom u 20.45 u dvorani Sutinska vrela.

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!