Košarka

Zubac blokerski dobar i napadački skroman u slavlju Clippersa nad desetkovanim Blazersima

Matej Kačan • utorak, 07.12.2021.
Zubac blokerski dobar i napadački skroman u slavlju Clippersa nad desetkovanim Blazersima

Jedini hrvatski košarkaš na NBA parketima sinoć je bio Ivica Zubac koji je sudjelovao u pobjedi svoje momčadi nad Portlandom, premda nije bio napadački raspoložen...

Los Angeles Clippersi nastavljaju sa svojom toplo-hladnom formom ove sezone te se i dalje vrte oko polovičnog omjera. Nakon dva razočaranja protiv Sacramenta koje je prekinuto slavljem nad Lakersima, Clippersi su našli još jednu žrtvu.

To su Portland Trail-Blazersi koji i dalje imaju problema, što zdravstvenih što s kemijom pa nedostaje gotovo čitava bekovska linija, a Damian Lillard ionako je nezadovoljan igrama momčadi.

U takvom stanju Portland je izgubio i treću utakmicu u nizu, a ovaj put se protiv Clippersa držao u prvom poluvremenu. No, u druge 24 minute do izražaja je došla širina i kvaliteta Clippersa koji su odjurili do 102:90 pobjede.

Pobjednike je s 21 poenom i osam skokova predvodio Paul George, dok je 17 dodao Marcus Morris, a 16, odnosno 15 Reggie Jackson i Luke Kennard.

Ivica Zubac nije bio napadački asertivan, uzeo je samo dva šuta iz igre za 28 minuta i pogodio je jedan, a s linije bacanja gađao je 3/6 za pet poena i šest skokova. No, imao je i tri blokade.

Kod Blazersa su izostanke glavnih zvijezda za osobni učinak iskoristili Jusuf Nurkić s 31 poenom te Norman Powell s 29.

NBA:
Portland - LA Clippers 90:102

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!