Nogomet

Gvardiolov Leipzig pobjedom protiv Cityja osigurao treće mjesto

Branimir Korać • utorak, 07.12.2021.
Gvardiolov Leipzig pobjedom protiv Cityja osigurao treće mjesto

Završeno je natjecanje u skupini A Lige prvaka. Manchester City i PSG još ranije su osigurali osminu finala, a treće mjesto pobjedom u zadnjem kolu osigurao je Leipzig...

Jedina dvojba u skupini A bila je tko će u Europsku ligu, a tko se oprostiti od Europe. Uoči ovog kola Manchester City osigurao je prvo mjesto, PSG je znao da će završiti kao drugi, a ostalo je pitanje tko će završiti na trećem mjestu, Leipzig ili Club Brugge.

Računica je bila jednostavna, Club Brugge je za prolaz morao u zadnjem kolu pisati više bodova nego Leipzig.

Međutim, vrlo brzo je postalo jasno kako Belgijci baš i neće ostvariti ono čemu su se nadali. Već u sedmoj minuti PSG vodio je 2:0 golovima Kyliana Mbappea.

U prvom susretu u Belgiji Club Brugge je iznenadio Parižane koji su u ovaj susret ipak ušli puno opreznije i kvalitetnije, a nakon Mbappeovih golova, u završnici prvog dijela među strijelce se upisao i Messi.

3:0 na odmoru i sve je bilo jasno. U drugom dijelu Mats Rits je smanjio na 3:1, ali u zadnjih 15 minuta Messi svojim drugim golom postavlja konačnih 4:1.

Istovremeno u Leipzigu domaćin je igrao vrlo dobru utakmicu protiv Manchester Cityja. U konačnici je slavio s 2:1 i tako potvrdio plasman na treće mjesto.

Sredinom prvog dijela Dominik Szoboszlai zabio je gol za vodstvo 1:0 i sve do 71. minute taj rezultat stajao je na semaforu, a onda je Andre Silva zabio za 2:0. Vrlo brzo smanjio je Mahrez, no više od toga City nije napravio.

Napravio je zato glupost Kyle Walker koji je u 83. minuti nepotrebno zaradio isključenje i neće nastupiti u prvoj utakmici osmine finala.

Joško Gvardiol kod domaćina odigrao je cijelu utakmicu.

Liga prvaka, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

RB Leipzig2:1Manchester City
PSG4:1Club Brugge
1Manchester City 618:10+812
2PSG 613:8+511
3RB Leipzig 615:14+17
4Club Brugge 66:20-144

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!