Nogomet

Bjelica: 'Odgovornom igrom smo došli do ove pozicije, sviđalo se to nekom ili ne'

Sportnet, Branimir Korać • srijeda, 08.12.2021.
Bjelica: 'Odgovornom igrom smo došli do ove pozicije, sviđalo se to nekom ili ne'
Foto: Pixsell

Rijeka danas u zaostalom susretu dočekuje Osijek, a Osječani na Rujevicu dolaze boriti se za puni plijen...

Bijelo-plavi u srijedu gostuju na Rujevici gdje će protiv Rijeke odigrati zaostalu utakmicu 14. kola. Poznate su već okolnosti zbog kojih je utakmica odgođena, koronavirus je u tom periodu iz kadra izbacio sve raspoložive vratare Osijeka, pritom i nekoliko igrača, ali to ne znači da će Nenad Bjelica za derbi dvije vodeće momčadi HNL-a imati na raspolaganju kompletnu momčad. Jer osim Žapera koji odrađuje crveni karton iz kup utakmice, akumulirane kartone u Velikoj Gorici su dobili Jugović, Lončar i Kleinheisler, dok su od ranije izvan stroja Ivušić, Barišić, Barešić i Erceg.

"Idemo na Rujevicu bez osam igrača, ali imamo širok i kvalitetan kadar, vjerujem da ćemo se znati suprotstaviti jednoj jako kvalitetnoj Rijeci i doći do pozitivnog rezultata. Imamo Nejašmića, Fiolića, Brleka, Pilja, Hiroša, Ndockyta… Dovoljno je igrača koji mogu nastupiti, sigurno ćemo se znati suprotstaviti i siguran sam da će svi igrači koji dobiju priliku pružiti svoj maksimum. To je ono što očekujem od njih", istaknuo je Bjelica.

Ogled na Rujevici bit će sudar najbolje obrane i najboljeg napada lige.

"Ne želimo odstupiti od našeg načina igre. Svi znate kako Osijek igra otkad sam ja došao, tako ćemo se pokušati prezentirati i u Rijeci. Naravno da će se nešto pitati i domaćina koji ima najefikasniji, ali i najbolji napad. Murić, Vučkić, Drmić, Abass, Bušnja i Ampem su odlični igrači, to pokazuju na terenu. Efikasni su i nezgodni, ali odgovornom i discipliniranom igrom smo došli do pozicije koju imamo u hrvatskom nogometu i tako ćemo nastaviti. Sviđalo se to nekome ili ne."

Za pozitivan rezultat u ovakvom derbiju, protiv kvalitetnog suparnika kakav je Rijeka, Bijelo-plavi će morati odigrati na najvišoj razni. Posebno se to odnosi na zadnju liniju i vratara Malenicu.

"Nadamo se da ćemo ih ostaviti na nuli, za to će nam trebati dobar vratar, ali i igra cijele momčadi. Dobra igra svih 11 igrača koji budu na terenu je ključ uspjeha i toga da ne primimo pogodak. Ali ne idemo u Rijeku ne primiti pogodak već idemo pobijediti utakmicu. Vjerujem da ćemo od prve sekunde pokazati tu našu ambiciju i na kraju slaviti. Svjesni smo da igramo protiv jedne jake momčadi koju vodi sjajan trener, ali u svakoj utakmici imate priliku pa mislim da ćemo i mi doći do svoje."

Optimističan je i kapetan Bijelo-plavih Mile Škorić, novi klupski rekorder po broju nastupa u HNL-u.

"Bilo je situacija u kojima nas je Malenica izvlačio, ali i nekih kada je bio nezaposlen. Kulenovićev pogodak je moja odgovornost, bilo je još nekih situacija kada se događao pad koncentracije zbog napornog ritma, ali sve u svemu i dalje imamo najbolju obranu i mislim da će u Rijeci to dobro izgledati."

Škorić se nada i da Bijelo-plavi mogu prekinuti niz bez pobjede na Rujevici koji traje već četiri godine.

"Nadam se da je to ta utakmica u kojoj ćemo pokazati pobjednički gard. Nije lako igrati na Rujevici, ali već smo pokazali u Osijeku da se možemo nositi s njima pa ne vidim razloga da budemo zabrinuti. Dat ćemo sve od sebe i vjerujemo u pobjedu, ali da će biti tvrda utakmica i da će suparnik biti težak to apsolutno", poručio je Škorić.

AUTOR: NK Osijek

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3127:50-2331
9Slaven Belupo 3136:56-2030
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!