Košarka

Večer sa samo tri utakmice, Lakersima klasik protiv Bostona

Matej Kačan • srijeda, 08.12.2021.
Večer sa samo tri utakmice, Lakersima klasik protiv Bostona

Minula noć u NBA ligi bila je siromašnija sa samo tri utakmice, ali je odigran i najveći dvoboj najtrofejnijih franšiza u povijesti lige - Lakersa i Boston Celticsa...

Kao da je namjerno NBA noć "ispražnjena" kako bi se uz veliki dvoboj LA Lakersa i Boston Celticsa odigrale još samo dvije utakmice. Susret najvećih NBA franšiza obje su dočekale u ne baš sjajnom trenutku.

Celticsi i Lakersi muku muče s formom i ozljedama pa su oboje oko polovičnog omjera, a na preko 50 posto pobjeda slavljem na domaćem parketu skočili su Lakersi sa 117:102.

Još u petak su Lakersi izgubili od još jednog velikog rivala, Clippersa, ali su ovaj put izdominirali i nakon prve dionice preuzeli su stvar u svoje ruke. Boston nije uspio ponoviti napadačku moć iz utakmice s Blazersima.

Lakerse su povukle zvijezde. LeBron James imao je 30 poena, Anthony Davis 17 poena i 16 skokova, a Russell Westbrook 24 poena i 11 asistencija. Kod Bostona je 34 poena ubacio Jayson Tatum.

U ostalim susretima drame je bilo na utakmici Dallasa i Brooklyna gdje je bilo i velikog preokreta. Mavericksi su odigrali sjajno prvo poluvrijeme, u jednom trenutku su imali i 17 poena prednosti, ali Netsi su sve nadoknadili.

Brooklyn je prvi put do vodstva došao sredinom četvrte, a minutu i pol do kraja stigao je do 100:97 te više to nije ispustio i slavio je sa 102:99. Luka Dončić zabio je zadnji koš Mavsa iz igre na četiri minute do kraja i imao je 28 poena, ali je cijeli Dallas šutirao tricu ispod 20 posto.

Kod Netsa je 24 poena ubacio Kevin Durant, dok je 23 uz 12 asistencija i devet skokova imao James Harden.

Svoj niz od tri poraza prekinuli su New York Knicksi koji su gostovali u San Antoniju te su svladali Spurse sa 121:109. RJ Barrett ubacio je 32 poena kod Knicksa, 18 je dodao Alec Burks, dok je kod Spursa prvo ime bio Derrick White s 26 poena i sedam asistencija.

NBA:
Dallas - Brooklyn 99:102
San Antonio - New York 109:121
LA Lakers - Boston 114:105

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!