Nogomet

Ademi i Ivanušec: 'Situacija nije idealna, ali idemo dati sve od sebe'

Matej Kačan • srijeda, 08.12.2021.
Ademi i Ivanušec: 'Situacija nije idealna, ali idemo dati sve od sebe'
Foto: Pixsell

Važne karike Dinamove momčadi, Arijan Ademi i Luka Ivanušec prije leta za London najavili su šesto kolo Europske lige i gostovanje kod West Hama...

Nogometaši Dinama u srijedu su otputovali u London na susret šestog kola Europske lige protiv West Hama. Dinamo želi drugo mjesto i ostanak u Europskoj ligi, ali za to će morati značajno podići razinu igre u odnosu na protekle tjedne. Susret je najavio kapetan Arijan Ademi.

"West Ham je jaka ekipa, što i bodovno pokazuje na ljestvici. Mi tamo idemo s očekivanjima da napravimo sve da prezimimo u Europskoj ligi. Oni su u prvih pet u Premier ligu, ogromna je kvaliteta. Imaju širinu, kadar i ozbiljna su ekipa, ali mi idemo dati sve od sebe."

Jako je nezgodan trenutak za Dinamo, i nakon promjene trenera kriza je produbljena porazom od Hajduka na Maksimiru.

"Svi porazi teško padaju, tako i ovaj. Profesionalci smo, bezbroj puta smo se digli iz teških situacija. Tako će biti i sad, treba razmišljati samo o sutrašnjoj utakmici, dati sve od sebe i nadamo se da će biti dobro", kazao je Ademi.

Obratio se medijima i Luka Ivanušec koji bi trebao biti jedna od glavnih uzdanica Modrih u Londonu.

"Sigurno da situacija nije idealna i kakva se očekuje oko Dinama, ali mi smo u svlačionici i ne smijemo imati takva razmišljanja, moramo se motivirati i vjerovati u sebe. Uspjeli smo se oporaviti od nedjelje, analizirali smo utakmicu i vidjeli smo greške. Sad je na nama da to popravimo i da krenemo igrati bolje, onako kako smo igrali prije i kako priliči Dinamu."

Za Ivanušeca i mnoge suigrače nije bilo odmora, nakon prošle sezone uslijedila su dva Eura pa kvalifikacije u Ligi prvaka. Mnogo je to utakmica bez prave pauze.

"Umor je stanje uma, ako kažeš da nisi umoran, onda nisi. Možda tijelo to malo osjeća, ali se mora ići uz to. Situacija je takva i nismo jedina ekipa s puno utakmica, to ide uz nogomet."

Dinamu treba bod, može se dalje i s porazom ako se poklopi u drugoj utakmici, ali nešto će se pitati i Engleze.

"West Ham je jedna top ekipa, očekujemo tešku utakmicu gdje će oni biti agresivni i čvrsti. Mi se tome moramo prilagoditi i moramo se pokazati u boljem svijetlu", zaključio je Ivanušec.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!