Nogomet

Ozdoev bacio Chelsea na drugo mjesto, Juventus rutinski do pobjede

Jan Šneler • srijeda, 08.12.2021.
Ozdoev bacio Chelsea na drugo mjesto, Juventus rutinski do pobjede

U skupini H, Chelsea i Juventus već su bili izborili prolaz dalje, a susreti šestog kola trebali su odrediti tko će s koje pozicije u nokaut fazu Lige prvaka...

Zenit - Chelsea 3:3

Chelsea je išao u goste Zenitu koji je bio potpuno rasterećen jer su Rusi prije šestog kola izborili prolaz u Europsku ligu. Bluesi su trebali samo pobijediti jer u međusobnom omjeru s Juventusom imaju prednost, no nogometaši Thomasa Tuchela to nisu uspjeli.

Početak je bio savršen za goste. Mason Mount izveo je korner, lopta je prošla preko glave Andreasa Christensena točno na nogu Time Wernera koji iz velike blizine nije mogao promašiti. Njemački nogometaš upisao se tako u povijest londonskog kluba jer je to bio najbrži pogodak Chelseaja u Ligi prvaka, postignut nakon svega 84 sekunde.

Premda su rano zabili, gosti to nisu uspjeli iskoristiti već je Zenit zaigrao puno bolji nogomet. Rasterećeni domaći igrali su opušteno i vrlo dobro prema naprijed, a to je na naplatu došlo na kraju prvog dijela. U 38. minuti, obrana Chelseaja potpuno je zakazala i zaboravila na Claudinha koji bez većih problema zabija za 1:1.

Samo tri minute kasnije, Zenit još jednom pokazuje da nije "plitak potok". Gosti su opet pogriješili, potpuno pustili Sardara Azmouna koji prolazi Kepu i poentira za 2:1. VAR pregled potvrdio je kako se radilo o čistom pogotku.

Chelsea je dugo čekao u nastavku za neku ozbiljniju šansu, ali konačno su gosti u 62. minuti izjednačili. Werner je bio u dobroj prilici, ali je sjajno pronašao Romelua Lukakua koji šalje loptu u praznu mrežu za 2:2. Sad je već situacija bila bolja i gosti su trebali samo jedan pogodak za potvrdu prvog mjesta.

U 85. minuti Christian Pulišić sjajno upošljava Wernera koji se maestralno oslobađa čuvara i pogađa za 2:3. Činilo se na prvu da se radi o zaleđu, ali VAR je potvrdio da je sve u redu. Sve je izgledalo kao ipak uspješna večer za goste, ali "persona non grata" u tom dijelu Londona postao je Magomed Ozdoev.

U četvrtoj minuti nadoknade, sjajnim udarcem s dvadesetak metara pogađa neobranjivo i donosi Zenitu remi, a Chelseaju drugo mjesto i tešku borbu u nokaut fazi. Dejan Lovren odigrao je svih 90 minuta za domaći sastav, međutim neće pamtiti ovu utakmicu po najboljem jer je jedan od krivaca za drugi gol Chelseaja.

Juventus - Malmo 1:0

Malo tko je vjerovao da će Juventus završiti grupnu fazu na prvom mjestu, ali u Torinu mogu zahvaliti obrani Chelseaja i napose Ozdoevu. Juventus je odigrao klasičnu utakmicu, bez pretjeranog rizika, prilično kontroliranu i zasluženo došao do tri boda.

Njih je donio Moise Kean koji se u 18. minuti sjajno snašao nakon jednog centaršuta i ispred gostujućeg golmana poslao loptu u mrežu za 1:0. Nije Juventus briljirao, na trenutke je doista izgledao bezidejno, ali jednako tako Malmo im nije ozbiljnije zaprijetio.

Hrvatski napadač Mirko Antonio Čolak bio je prilično usamljen i besposlen, a igru je napustio u 78. minuti. Juventus je mogao slaviti i s više pogodaka razlike, ali nije im na kraju bilo niti potrebno. Ni sami ne vjerujući, barem ovi koji su osluškivali rezultat iz Rusije, Juventus je došao do prvog mjesta i definitivno boljeg ždrijeba u nokaut fazi.

Liga prvaka, skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Zenit3:3Chelsea
Juventus1:0Malmö
1Juventus 610:6+415
2Chelsea 613:4+913
3Zenit 610:1005
4Malmö 61:14-131

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!