Košarka

Bogdanović prebacio 20, Zupcu double-double u pobjedi protiv Bostona

Matej Kačan • četvrtak, 09.12.2021.
Bogdanović prebacio 20, Zupcu double-double u pobjedi protiv Bostona

U bogatoj NBA večeri svoje su nastupe upisali i hrvatski košarkaši, a Bojan Bogdanović i Ivica Zubac odradili su vrlo zapažene role u pobjedama svojih momčadi...

Utah Jazz opet je pronašao svoj napadački ritam i opet je bio odličan te je odradio sjajan posao. Jazzeri su do omjera 17-7 stigli visokom pobjedom nad Minnesota Timberwolvesima od čak 136:104.

Jazz je upisao petu pobjedu u nizu, a bio je napadački iznimno raspoložen s 25 trica, dvije manje od rekorda sezone za ovu momčad, dok su Wolvesi bili hendikepirani neigranjem D'Angela Russella.

Velike drame zato nije bilo, a Jazzere je do pobjede vodio Donovan Mitchell sa sjajnih 36 poena. 21 je kao drugi strijelac dodao Bojan Bogdanović, a hrvatski je košarkaš šutirao 8/14 iz igre za 28 minuta.

Imao je i jedno bacanje te je ugradio četiri trice od 25 Jazzovih, a uhvatio je i pet skokova za jednu jako lijepu partiju. 18 je imao Jordan Clarkson sa šest trica, dok je 22 kod Minnesote ubacio Karl-Anthony Towns.

Više drame zato je bilo na dvoboju Boston Celticsa i LA Clippersa, a Boston je svoju turneju po Los Angelesu nastavio drugim porazom od momčadi iz tog grada. Clippersi su slavili sa 114:111, a glavna priča večeri je Brandon Boston Jr..

Novak na beku već je zaludio obožavatelje u G League gdje je u jednom navratu dao i 46 poena, Clippersi su ga "povukli" u prvu momčad zbog tanke rotacije, a on je povjerenje opravdao s 27 poena.

Clippersi su na pogon Bostona protiv Bostona došli do vodstva od 21 poena razlike početkom treće dionice, ali Celticsi su odgovorili svojom serijom pa se u završnicu ušlo s 102:97 za Clipperse.

No, u festivalu trica bolje su se Clippersi snašli na kraju pa odlaze s pobjedom. Bostonu je najveća pomoć bio Marcus Morris s 20 poena, dok je Ivica Zubac za 31 i pol minutu gađao 3/4 iz igre te 4/4 bacanja za deset poena, a imao je i isto toliko skokova i double-double učinak čemu je dodao i četiri blokade.

NBA:
Clippers - Celtics 114:111
Timberwolves - Jazz 104:136

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!