Nogomet

Drama u skupini C, Spartak prošao dalje obranjenim penalom u 99. minuti, Leicester izvisio

Matej Kačan • četvrtak, 09.12.2021.
Drama u skupini C, Spartak prošao dalje obranjenim penalom u 99. minuti, Leicester izvisio

Posljednje kolo Europske lige u ranijem terminu donijelo je veliku dramu, posebno u skupini C gdje su tri kluba do posljednje sekunde bili u igri za prolazak skupine...

Velika drama odigrala se u posljednjem kolu skupine C Europske lige gdje su uoči zadnjeg kola Spartak, Napoli, Leicester i Legia odlučivali o putnicima dalje i sve je bilo otvoreno do posljednjeg trenutka, a na kraju dalje idu Rusi i Talijani pobjedama.

Pravu golijadu i ludnicu vidjeli smo već u prvom poluvremenu u Napulju koje je Napoli otvorio s dva rana pogotka. Adam Ounas i Elif Elmas već u prvih pola sata donijeli su 2:0 vodstvo Napoliju.

No, do velikog odmora Leicester je smanjio, tri minute nakon pogotka Elmasa u 24. je smanjio Jonny Evans, dok je Kiernan Dewsbury-Hall u 33. postavio 2:2 i u tom trenutku bacio Napoli na treće mjesto i u Konferencijsku ligu.

Naime, u isto se vrijeme igrao susret u Varšavi gdje je Spartak imao vodstvo protiv Legije na poluvremenu pogotkom Bakaeva iz 17. minute pa su nakon prvih 45 minuta u pozicijama za prolaz bili Spartak i Leicester.

No, u drugom dijelu opet se sve promijenilo drugim pogotkom Elmasa, Napoli je skočio na deset bodova, a Spartak je dugo držao vodstvo i činilo se da će Englezi "izvisiti". No, onda nova drama i penal za Legiju u osmoj minuti nadoknade koji bi postavio 1:1, bacio Spartak na treće mjesto.

Ipak, tragičar za Engleze večeras je Tomas Pekhart koji je zapucao penal, tj. Aleksandr Selihov je obranio i spasio svoju momčad i poveo ju dalje!

Monaco Nike Kovača već je ranije osigurao svoj nastavak natjecanja i prvo mjesto pa je protiv Sturma ušao bez imperativa rezultata, ali to nije značilo da će previše mijenjati sastav.

Sturm je također bio bez imperativa u utakmici, već se znalo da će biti četvrti pa je igrao opušteno i za prestiž te je takvom igrom i poveo u sedmoj minuti preko Jakoba Jantschera. No, do poluvremena je poravnao Kevin Volland. Rezultat se do kraja nije mijenjao.

U drugom susretu direktan dvoboj za drugo mjesto vodili su Real Sociedad i PSV. Nizozemcima je igrao i remi u ovom dvoboju, ali je u Baskiji poveo domaćin preko Mikela Oyarzabala, a ponajbolji igrač Sociedada dvojbe je riješio u 63. minuti za drugo mjesto Španjolaca. Pobjedu je potvrdio Alexander Sorloth pa Sociedad definitivno ide dalje, dok PSV nastavlja u Konferencijskoj ligi.

Iz skupine A i prije se znalo da dalje idu Lyon i Rangersi koji nisu među sobom ni dijelili prvo mjesto u ovom susretu jer Francuzi su to osigurali i ranije. Scott Wright doveo je Rangerse u vodstvo, ali je početkom drugog dijela Lyon izjednačio preko autogola Calvina Basseyja. 1:1 je ostalo do kraja susreta u kojem je Borna Barišić odigrao 90 minuta.

Za treće mjesto međusobno su igrali Sparta i Brondby u Pragu, ali znalo se da gosti imaju tek teoretske šanse. To se i pokazalo krajem prvog i početkom drugog dijela, Hancko i Hložek riješili su sve sumnje s dva pogotka. Josip Radošević igrao je za Dance do 61. minute.

U skupini D Eintracht i Olympiakos bili su sigurni, kao i Fenerbahče na trećem mjestu pa se i ovdje igralo samo za prestiž. Fenerbahče i Nijemci tako su remizirali, golovima Sowa i Berishe odigrali su 1:1, a Kristijan Jakić odigrao je 68 minuta.

Antwerp je u drugom susretu skupine upisao iznenađujuću pobjedu za kraj, slavio je protiv Grka 1:0 pogotkom Michel-Angea Balikwishe u sedmoj minuti susreta.

Europska liga, šesto kolo:
Antwerp - Olympiakos 1:0
Fenerbahče - Eintracht 1:1
Legia - Spartak 0:1
Lyon - Rangers 1:1
Napoli - Leicester 3:2
Real Sociedad - PSV 3:0
Sparta Prag - Brondby 2:0
Sturm - Monaco 1:1

Europska liga, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Sparta Prag2:0Brøndby
Lyon1:1FC Rangers
1Lyon 616:5+1116
2FC Rangers 66:5+18
3Sparta Prag 66:9-37
4Brøndby 62:11-92

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!