Nogomet

Odgođeni susret Rennesa i Tottenhama otkazan bez novog termina

Matej Kačan • subota, 11.12.2021.
Odgođeni susret Rennesa i Tottenhama otkazan bez novog termina

UEFA je poručila kako se odgođeni susret Konferencijske lige između Tottenhama i Rennesa, koji se trebao igrati u četvrtak, uopće neće odigrati u novom terminu...

Dvoboj između Rennesa i Tottenhama koji se u četvrtak u sklopu šestog kola Konferencijske lige trebao odigrati u Londonu prvotno je odgođen, a sad je i otkazan zbog zaraze u engleskom klubu.

UEFA je objavila da je pokušala pronaći novi termin kako bi se čitava grupna faza završila, ali to nije moguće pa će Francuzi i Englezi ostati na pet susreta.

Klubovi su se "zakačili" jer je Rennes optužio Tottenham da je odluka donesena jednostrano. Englezi su tražili odgodu jer su imali 13 pozitivnih slučajeva koronavirusa u klubu, od čega je osam kod igrača.

"U skladu s Aneksom J Pravila Konferencijske lige, Uefa je, u suradnji s oba kluba, pokušala pronaći održivo rješenje za odgodu utakmice kako bi osigurala da se grupna faza završi kako treba. Nažalost, unatoč svim naporima, rješenje nije bilo moguće Kao rezultat toga, utakmica se više ne može igrati i stvar će biti proslijeđena UEFA-inom nadzornom, etičkom i disciplinskom tijelu kako bi se donijela odluka u skladu s Aneksom J gore spomenutim pravilima natjecanja", poručili su iz Uefe.

Situacija u skupini je kritična za Tottenham jer Englezi su treći u skupini sa sedam bodova, dok prvi Rennes ima 11, a Mura deset i poraz za "zelenim stolom" ili uopće nedodjeljivanje bodova značilo bi ispadanje za Tottenham.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!