Zimski sportovi

Sjajni Odermatt slavio u Val d'Isereu, Zubčić izletio u drugoj vožnji

Branimir Korać • subota, 11.12.2021.
Sjajni Odermatt slavio u Val d'Isereu, Zubčić izletio u drugoj vožnji

Filip Zubčić propustio je veliku priliku za visok plasman u veleslalomu u Val d'Isereu. Nakon trećeg mjesta u prvoj vožnji, nije uspio doći do cilja u drugoj...

Švicarac Marco Odermatt nastavio je sa sjajnim nastupima i odnio je pobjedu u veleslalomu u Val d'Isereu. Odermatt je sjajno odradio i ovu utrku, bio je najbrži nakon prve vožnje i u drugoj vožnji sačuvao prednost.

Filip Zubčić bio je treći nakon prve vožnje, ali u drugoj je odmah nakon prvog prolaznog vremena izletio sa staze i razočaran se spustio niz padinu bez ostvarenog vremena.

Odermatt je u drugoj vožnji pokazao stabilnost, već po prolaznim vremenima bilo je jasno da će to biti nova pobjeda, nije griješio i na kraju je ostavio drugoplasiranog Alexisa Pinturaulta 59 stotinki iza sebe.

Mjesto na postolju zauzeo je i Austrijanac Manuel Feller, inače odličan slalomaš, a u veleslalomu mu je to tek drugo postolje u karijeri. Prvo je dohvatio u siječnju 2018. godine u Garmisch-Partenkirchenu što mu je ujedno bilo i prvo postolje u Svjetskom kupu u karijeri.

Inače, najbolje vrijeme druge vožnje ostvario je Švicarac Thomas Tumler koji je tako s brojem 49 skočio s 29. na 14. mjesto.

Veleslalom, Val d'Isere:
1. Marco Odermatt (Švicarska) 2:12.31
2. Alexis Pinturault (Francuska) +0.59
3. Manuel Feller (Austrija) +1.24
4. Luca De Aliprandini (Italija) +1.31
5. Henrik Kristoffersen (Norveška) +1.59
6. Alexander Schmid (Njemačka) +1.92
7. Loic Meillard (Švicarska) +1.93
8. Mathieu Faivre (Francuska) +2.04
9. Justin Murisier (Švicarska) +2.14
10. Žan Kranjec (Slovenija) +2.19
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!