Rukomet

Hrvatske rukometašice idu po pobjedu za oproštaj od Svjetskog prvenstva

Mihaela Bradovski • nedjelja, 12.12.2021.
Hrvatske rukometašice idu po pobjedu za oproštaj od Svjetskog prvenstva

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija danas odrađuje svoju zadnju utakmicu na ovom Svjetskom prvenstvu. U dvoboju protiv Austrije pokušat će upisati pobjedu za ljepši oproštaj od SP-a...

Nekako smo se svi nadali kako bi se Hrvatska mogla do kraja druge faze natjecanja boriti za četvrtfinale, mora se priznati i kako je ždrijeb bio jako dobar ako se uzme u obzir sastav nekih drugih skupina, no splet okolnosti nije dopustio.

Lako za nas i naša očekivanja, najteže je izborniku Šoštariću i igračicama. I oni su itekako svjesni kako su mogli puno više i kako vrijede više, ali jednostavno se puno toga poklopilo da to i ne ostvare.

Ostao je taj dvoboj u zadnjem kolu druge faze natjecanja protiv Austrije, nebitan po pitanju borbe za četvrtfinale, ali bitan za sam dojam. Hrvatska se želi vratiti iz Španjolske s tim pobjedničkim osjećajem, kvalitetnija je od Austrije i želi to i potvrditi.

Ukoliko svlada Austriju, bilježit će se tri poraza, svaki specifičan na svoj način. Protiv Brazila Hrvatska je odigrala vrlo loše prvo poluvrijeme i tu je izgubila utakmicu, ali Brazil s razlogom nazivaju najboljom neeuropskom reprezentacijom i njega se nikada ne smije olako shvatiti. Poraz od Japana stigao je u onoj psihozi kada su tri igračice ujutro saznale za pozitivan test nakon čega su cijeli dan i priprema potpuno poremećeni. Oslabljena Hrvatska protiv Španjolske jednostavno nije mogla, u punom sastavu bila bi drugačija priča, zasigurno.

Austrija je pak u dosadašnjem dijelu Prvenstva upisala samo jednu pobjedu i to protiv slabe Kine. Kineskinje je svladala na početku, a onda su uslijedili porazi u skupini od Argentine i Španjolske te u drugoj fazi natjecanja od Japana i Brazila.

I Austrijanke imaju problema s pozitivnim testovima te su i one daleko od pravog stanja. Hrvatska je u svakom slučaju kvalitetnija, bilo u punom sastavu ili u ovako okrnjenima i gledajući golu kvalitetu, ne bi smjelo biti problema.

Susret je na rasporedu od 18 sati, a pola sata ranije kreće i studijska emisija na RTL 2.

FOTO: IHF

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!