Nogomet

Sport ponedjeljkom: Dinamo saznaje protivnika u šesnaestini finala Europske lige

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 13.12.2021.
Sport ponedjeljkom: Dinamo saznaje protivnika u šesnaestini finala Europske lige

Ovaj ponedjeljak nije bogat sportskim natjecanjima, ali s nestrpljenjem se očekuje ždrijeb u Nyonu koji će posložiti parove nokaut faze Lige prvaka, Europske lige i Konferencijske lige. U ždrijebu Europske lige je Dinamo...

Ždrijeb europskih klupskih natjecanja

Ovaj ponedjeljak donosi nam ždrijeb u sva tri europska klupska natjecanja, a protivnika na proljeće saznat će i hrvatski prvak Dinamo.

U 12 sati počet će ždrijeb osmine finala Lige prvaka u kojem će se sastati prvoplasirani protiv drugoplasiranih iz prve faze natjecanja.

Kao nositelji u ovom ždrijebu bit će Manchester City, Liverpool, Ajax, Real Madrid, Bayern, Manchester United, Lille i Juventus, a potencijalni protivnici u osmini finala su im PSG, Atletico Madrid, Sporting Lisabon, Inter Milano, Benfica, Villarreal, RB Salzburg i Chelsea.

Nama posebno zanimljiv je ždrijeb play-offa Europske lige u kojem se sastaju drugoplasirani iz skupina Europske lige i trećeplasirani iz skupina Lige prvaka.

Ždrijeb Europske lige je od 13 sati, Dinamo je nositelj zajedno s Rangersima, Real Sociedadom, Napolijem, Olympiakosom, Lazijom, Bragom i Real Betisom. Očekuju ih opaki protivnici i to RB Leipzig, Porto, Borussia Dortmund, Šerif Tiraspol, Barcelona, Atalanta, Sevilla i Zenit St. Peterburg.

I za kraj od 14 sati na rasporedu je ždrijeb Konferencijske lige u kojem drugoplasirani iz skupina ovog natjecanja igraju protiv trećeplasiranih iz skupina Europske lige.

Nositelji, odnosno drugoplasirani, su Maccabi Tel Aviv, Partizan, Bodo/Glimt, Randers, Slavia Prag, PAOK, Vitesse i Qarabag, a njihovi protivnici bit će Sparta Prag, PSV Eindhoven, Leicester City, Fenerbahče, Marseille, Midtjylland, Celtic i Rapid Beč.

Svjetsko prvenstvo u rukometu

Danas ćemo saznati i posljednje sudionike četvrtfinala Svjetskog prvenstva rukometašica. Već su poznata dva četvrtfinalna para pa će se tako u borbi za polufinale sastati Danska i Brazil te Španjolska i Njemačka.

Iz skupina 1 i 2 poznata su dva sudionika četvrtfinala dok ćemo još dva saznati nakon što se odradi posljednje kolo.

Francuska i Rusija također imaju zagarantirano mjesto u četvrtfinalu, a u međusobnom dvoboju u posljednjem kolu odlučit će o tome tko tamo ide s prvog mjesta. Francuskinje bolje stoje i dovoljan im je i remi.

U skupini 2 još uvijek vlada neizvjesnost. Moguć je čak i scenarij prema kojem tri reprezentacije imaju isti broj bodova, a što dodatno komplicira situaciju, u tom slučaju svi međusobni dvoboji tih reprezentacija bili bi okončani remijem.

U tom slučaju odlučivala bi ukupna gol razlika, Nizozemska je trenutno na +87, Norveška je na +75, a Švedska na +73. Taj scenarij gledao bi se ako Nizozemska i Norveška remiziraju, a Švedska upiše pobjedu protiv Rumunjske.

Nizozemke tu najbolje stoje i njima je za prolaz dovoljan bod protiv Norveške kojoj najvjerojatnije igra samo pobjeda. S druge strane Šveđanke moraju slaviti s tri gola razlike nad Rumunjskom i bit će sigurne u četvrtfinalu.

Postoji i scenarij prema kojem Nizozemska i Norveška i s remijem, bez obzira na pobjedu Švedske, prolaze dalje, a u tom slučaju moraju postići svaki više od 31 gola.

Ostali važniji događaji

Serie A:
Roma - Spezia (20:45)

La Liga:
Cadiz - Granada

FIBA Liga prvaka:
Rytas - Oldenburg 18:30

ABA liga 2:
Vojvodina Novi Sad - Vrijednosnice Osijek 15:00
Široki Brijeg - Pelister 18:00
Borac Banja Luka - Pelister 21:00

Svjetsko prvenstvo rukometašica:
Poljska - Crna Gora 15:30
Portoriko - Kazahstan 15:30
Srbija - Slovenija 18:00
Švedska - Rumunjska 18:00
Nizozemska - Norveška 20:30
Rusija - Francuska 20:30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!