Rukomet

Dora Krsnik još uvijek u Španjolskoj čeka negativan test

HINA, Mihaela Bradovski • utorak, 14.12.2021.
Dora Krsnik još uvijek u Španjolskoj čeka negativan test

Hrvatska reprezentativna rukometašica Ćamila Mičijević napustila je hotel u Castellónu gdje se nalazila tjedan dana u samoizolaciji zbog zaraze koronavirusom, dok njena suigračica Dora Krsnik još uvijek boravi ondje.

Mičijević se u ponedjeljak vratila iz Španjolske u Zagreb zajedno s reprezentacijom, a Krsnik bi mogla napustiti hotel u Castellónu u četvrtak ako novi PCR test pokaže da je negativna. Obje igračice se trebaju priključiti svojim klubovima u Francuskoj.

Vanjske igračice Mičijević, Krsnik i Ivana Dežić bile su pozitivne na COVID-19 prilikom testiranja 6. prosinca uoči utakmice Svjetskog prvenstva s Japanom.

Dežić je u nedjelju napustila južni španjolski grad Castellón te se priključila suigračicama u 300 kilometara udaljenoj Torrevieji, no liječnici joj nisu dopustili igranje protiv Austrije.

Hrvatska se porazom 23:27 u toj utakmici oprostila od Svjetskog prvenstva zabilježivši dvije pobjede i četiri poraza.

Tri inficirane rukometašice nastupile su samo u prvoj utakmici na turniru u kojoj je Brazil pobijedio 30:25.

Mičijević i Dežić su tijekom samoizolacije izgubile osjet mirisa i okusa dok je Krsnik imala i visoku temperaturu te bolove u tijelu zbog čega ju je u četvrtak bio obišao liječnik. Tijekom samoizolacije svaka je boravila u svojoj hotelskoj sobi ispred koje im je hotelsko osoblje ostavljalo hranu.

Te tri igračice su došle cijepljene iz Hrvatske u Španjolsku jer je Svjetska rukometna federacija (IHF) zahtijevala od svih ekipa, uključujući igračice, trenere i osoblje, da dođu cijepljeni što je bio uvjet za nastup.

U nedjelju su se u Torrevieji zarazile i fizioterapeutkinja te direktorica hrvatske reprezentacije.

Od ukupno 32 reprezentacije na prvenstvu zarazilo se koronavirusom pet članova Hrvatske, sedam Austrije te jedna igračica Kine.

Hrvatska je pod vodstvom izbornika Nevena Šoštarića okončala natjecanje na 18. mjestu, što joj je najslabiji rezultat ikad na Svjetskim prvenstvima. Zadnji put je nastupila na Svjetskom prvenstvu prije 10 godina no lani je Europskom prvenstvu osvojila brončanu medalju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!