Nogomet

Agüero: 'Odluku o mirovini donio sam kako bih sačuvao svoje zdravlje'

HINA, Mihaela Bradovski • srijeda, 15.12.2021.
Agüero: 'Odluku o mirovini donio sam kako bih sačuvao svoje zdravlje'

Sergio Agüero i službeno je u igračkoj mirovini. Agüero je na današnjoj konferenciji za medije potvrdio kraj karijere.

Argentinski nogometni reprezentativac i napadač Barcelone Sergio Aguero u srijedu je na konferenciji za medije objavio da je prisiljen okončati igračku karijeru zbog srčanih tegoba.

"Ova konferencija za medije je sazvana kako bih vam objavio da prekidam igračku karijeru. Ovo je težak trenutak, ali pomirio sam se s odlukom koju sam donio", u suzama je izjavio 33-godišnji nogometaš koji je tijekom 18-godišnje karijere postigao više od 400 pogodaka.

Aguero je 30. listopada završio u bolnici nakon što je tijekom nastupa za Barcelonu u prvenstvenom dvoboju protiv Alavesa osjetio bolove u prsima i poteškoće s disanjem. Klub je nakon pretraga objavio da će Aguero izbivati s travnjaka najmanje tri mjeseca.

"Ovo je odluka koju sa donio kako bih sačuvao svoje zdravlje. Liječnici su mi savjetovali da prestanem s igranjem. Odluku sam donio prije desetak dana", rekao je Aguero koji je u Barcelonu stigao iz Manchester Cityja u ovogodišnjem ljetnom prijelaznom roku, ali je zbog ozljede mišića lista i problema sa srcem za katalonski klub upisao samo pet nastupa i postigao jedan pogodak.

"Vrlo sam ponosan na svoju karijeru, jer sam ostvario svoje snove. Samo sam želio postati profesionalni ngometaš, a nikad nisam pomišljao da ću igrati u Europi", istaknuo je Aguero koji je prije povratka u španjolsku La Ligu cijelo desetljeće proveo u dresu Manchester Cityja s kojim je osvojio pet naslova engleskog prvaka, jedan FA kup i šest puta trijumfirao u Liga kupu te sa 260 pogodaka u 390 nastupa postao najbolji strijelac u povijesti kluba.

Prije dolaska u Manchester City Aguero je četiri sezone igrao u argentinskom Independienteu (2002. - 2006.) te još četiri u Atletico Madridu (2006. - 2010.) s kojim je bio pobjednik Europske lige 2010.

Za seniorsku argentinsku reprezentaciju ostvario je 101 nastup i postigao 41 pogodak. Bio je u sastavu reprezentacije koja je 2014. poražena u finalu Svjetskog prvenstva u Brazilu od Njemačke, a ove se godine okitio naslovom prvaka Južne Amerike. S mladom reprezentacijom je 2008. došao do olimpijskog zlata u Pekingu, a postigao je dva pogotka u polufinalnoj pobjedi (3-0) protiv Brazila.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!