Nogomet

Sport petkom: U Koprivnici otvaranje zadnjeg HNL kola za 2021. godinu

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • petak, 17.12.2021.
Sport petkom: U Koprivnici otvaranje zadnjeg HNL kola za 2021. godinu
Foto: Pixsell

Zanimljiv sportski petak je pred nama, a ljubitelji domaćeg nogometa u narednim danima ispratit će HNL na odmor, na rasporedu je zadnje kolo u ovoj godini. Otvaraju ga danas u Koprivnici Slaven Belupo i Lokomotiva...

HT Prva liga, 20. kolo: Slaven Belupo - Lokomotiva (18:00)

Zadnji je ovogodišnji vikend za odigravanje susreta HT Prve lige te su na rasporedu dvoboji 20. kola. Ovo kolo otvaraju u Koprivnici Slaven Belupo i Lokomotiva, protivnici koji različitom ocjenom mogu oslikati dosadašnji dio sezone.

Koprivničanci nemaju razloga za zadovoljstvo, od njih je lošiji na ljestvici samo Hrvatski dragovoljac što i nije za neku pohvalu i dobro raspoloženje na kraju polusezone. Nekako je dolazak Zorana Zekića probudio Slaven Belupo koji je pokazao bolje igre i ovdje želi pobjedu.

"Bilo bi zaista odlično otići na odmor s pobjedom i osvojena tri boda. Mogli bismo tada čak ocijeniti polusezonu kao dobrom. Igrat ćemo protiv jedne mlade i motorične momčadi koja igra neopterećeno i s puno tempa što je pokazala i protiv Hajduka u prošlom kolu. Ono što je ključno s naše strane, to je da pokažemo volju i angažman. Moramo se od prve minute postaviti na pravi način i svih 90 minuta igrati s velikim motivom. Vraćaju nam se kartonirani igrači, a na zadnjem treningu vidjet ćemo što je s onima koji su se nedavno oporavili", poručio je Zekić.

Lokosi su već u odnosu na prošlu sezonu pokazali napredak i mogu biti zadovoljni. Oni su čvrsto u sredini ljestvice, a pobjeda u ovom susretu približava ih Gorici koja drži peto mjesto, na samo dva boda zaostatka. Dosta je razloga za zadovoljstvo kod Silvija Čabraje.

"U dosadašnja dva dvoboja smo pobijedili Slaven Belupo, no ovo će biti sasvim drugačija utakmica. Slaven se puno digao u igri i igra dobar nogomet tako da će nam znatno biti teže nego što je to bilo u prijašnja dva međusobna dvoboja. Iako je ovo zadnja utakmica u kalendarskoj 2021. godini, ne vjerujem da su igrači u glavama već na odmoru, naravno, svi željno iščekuju tu zadnju utakmicu polusezone, te da nakon nje mogu krenuti prema svojim kućama, da mogu iskoristiti dva tjedna odmora, no u svakom slučaju su maksimalno fokusirani na utakmicu u Koprivnici."

ABA liga, 12. kolo: Igokea - Cibona (18:00)

Oslabljena Cibona bez kapetana Prkačina odlazi na neugodno gostovanje kod Igokee. Igokea u dosadašnjem dijelu sezone ima isti omjer kao i Cibona, 5-6, što je malo i neočekivano te će ovdje imperativno tražiti pobjedu kako bi se odvojila na ljestvici.

Cibosi su u nizu od tri uzastopna poraza, ali bili su to susreti u kojima nisu bili daleko, pokazali su solidnu igru, ali FMP, Crvena zvezda i Budućnost su jači protivnici i porazi nisu ništa neočekivano.

I u ovaj dvoboj protiv Igokee Cibona ulazi u statusu autsajdera, ali to ne znači da će se olako predati i zadovoljiti nekim tijesnim porazom.

"Igokea je jako kvalitetna ekipa koja godinama igra odlično pod trenerom Draganom Bajićem. Ove godine su složili ekipu koja igra odličnu i čvrstu košarku. Svoje dobre igre su potvrdili u svim natjecanjima, iako su njihove mogućnosti i veće od trenutnog omjera u regionalnoj ligi. Veliki je to izazov za nas, igramo na gostujućem terenu i imamo pehove s ozljedama. Nadam se da ćemo igrati lijepu košarku i iskoristiti neke prednosti koje i mi imamo. Ukoliko to sve ostvarimo, mislim da ćemo biti zadovoljni", poručuje trener Vladimir Jovanović.

SP rukometašica, polufinale

Četiri reprezentacije koje su najviše pokazale u dosadašnjem dijelu Svjetskog prvenstva bore se za mjesta u finalu. Sve četiri reprezentacije još uvijek ne znaju za poraz, a čak tri su upisale dosad sve pobjede i na stopostotnom su omjeru. Jedina koja je "kiksala" je Norveška koja je u skupini remizirala protiv Švedske 30:30.

U prvom polufinalu sastaju se Francuska i Danska, dvije reprezentacije koje njeguju različit stil igre, ali obje imaju ambiciju završiti na vrhu. Dankinje imaju sjajne vratarke, trenutno najbolje na Prvenstvu i vjeruju kako imaju odgovor na igru snažnih Francuskinja.

U četvrtfinalu su bile bolje od Brazila s 30:25, a u sličnom susretu Francuska je bila bolja od Švedske s 31:26. Šveđanke su se odlično držale u prvom dijelu i pokazale da mogu s Francuskom, ali u nastavku su ostale bez snage.

Drugo polufinale donosi dvoboj Norvežanki i Španjolki. Norveška je najkonstantnija reprezentacija u svjetskom vrhu ženskog rukometa i uvijek joj je isključivi cilj uzeti titulu. Ovdje izgleda ponovno dobro, a u četvrtfinalu održala je lekciju Ruskinjama svladavši ih 34:28.

Španjolke smo dobro upoznali kroz susret protiv Hrvatske, također je riječ o vrlo snažnoj reprezentaciji koja ima dodatni vjetar u leđa s tribina. One su pak u četvrtfinalu nadigrale Njemačku s 26:21.

Ostali važniji događaji

Francuski kup:
Paris FC - Lyon 21:00

Serie A:
Lazio - Genoa 18:30
Salernitana - Inter 20:45

Bundesliga:
Bayern - Wolfsburg 20:45

La Liga:
Celta - Espanyol 21:00

Euroliga:
Uniks Kazanj - Žalgiris 17:00
Alba - CSKA Moskva 19:00
Monaco - Zenit 19:00
Olympiakos - ASVEL 20:00
Crvena zvezda - Bayern 20:45

ABA 2 liga:
Lovćen - Sutjeska 15:00
Podgorica - Mladost Zemun 18:00
Borac Banja Luka - Vrijednosnice Osijek 21:00

HT Premijer liga:
Furnir - Zadar 19:30

1. HMNL:
Pula - Crnica 18:00

FOTO: Slavko Midžor/PIXSELL

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3127:50-2331
9Slaven Belupo 3136:56-2030
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!