Košarka

Spursi šokirali Jazz i zaustavili veliki niz pobjeda, Bogdanović među boljima

Branimir Korać • subota, 18.12.2021.
Spursi šokirali Jazz i zaustavili veliki niz pobjeda, Bogdanović među boljima

Utah Jazz kao veliki favorit ušao je u dvoboj protiv San Antonio Spursa, ali na kraju je doživio šok. Spursi su iskoristili nešto opušteniji nastup Jazza i odnijeli su pobjedu...

Nakon osam uzastopnih pobjeda, Jazzeri su upisali poraz. Ugostili su San Antonio Spurse koji nemaju sezonu za pamćenje, nakon prvog poluvremena Jazz je imao ugodnu prednost i činilo se da sve ide svojim smjerom, ali u drugom dijelu potpuni preokret.

15 sekundi prije kraja Lonnie Walker donio je prednost Spursima, Jazz je imao dovoljno vremena za preokret, ali Donovan Mitchell dva puta nije pogodio.

"To su košarkaški bogovi. Ako ne igraš obranu cijelu utakmicu i naporno ne radiš, onda niti ne zaslužuje da ti uđu takvi šutevi na kraju", istaknuo je Mitchell nakon susreta.

Jazz je imao na kraju prvog poluvremena i 17 poena prednosti, ali ulazak u drugo poluvrijeme bio je loš i Spursi su se potpuno vratili u utakmicu te u zadnjoj dionici uglavnom imali malu prednost.

Ključna je bila treća četvrtina u kojoj su Spursi pogađali i bili na šutu 17/25 iz igre u tom razdoblju dok je domaćin u tom razdoblju šutirao iz igre manje od 40 posto. To je vratilo Spurse u utakmicu, dalo im je zamah i vodilo prema pobjedi.

U Popovichevoj momčadi Keldon Johnson je završio s 24 poena i osam skokova, Derrick White dodao je 22 poena, a Dejounte Murray 16 poena, 11 skokova i 11 asistencija.

Kod Jazza Mitchell je upisao 27 poena i pet skokova, Jordan Clarkson dodao je 21 poen, Rudy Gobert 16 poena i 14 skokova, a Bojan Bogdanović za 29 minuta upisao je 16 poena (5/9 za dva, 1/3 za tri, 3/4 slobodna), pet skokova i dvije asistencije.

NBA:
Utah Jazz - San Antonio Spurs 126:128

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!