Rukomet

Finale Svjetskog prvenstva rukometašica u izravnom prijenosu na RTL2

Sportnet • subota, 18.12.2021.
Finale Svjetskog prvenstva rukometašica u izravnom prijenosu na RTL2

Reprezentativke Francuske i Norveške susrest će se u finalu 25. Svjetskog prvenstva za žene u Španjolskoj, koje gledatelji mogu pratiti u izravnom prijenosu sutra od 17:30 sati na RTL2.

Oslabljena neigranjem Ćamile Mičijević, Dore Krsnik i Ivane Dežić, zbog pozitivnih testova na koronavirus, hrvatska reprezentacija se od Svjetskog prvenstva u Španjolskoj oprostila već u drugom krugu natjecanja s ukupno četiri poraza i tek dvije pobjede.

Osam najboljih reprezentacija svijeta nastavilo je svoju borbu za sami vrh, a u jučerašnjim napetim polufinalnim utakmicama doznale su se i finalistice 25. Svjetskog prvenstva za žene.

Španjolska, iako domaćin, nije uspjela napraviti korak dalje od polufinala u kojem je izgubila od europskih prvakinja Norvežanki (27:21), koje će sutra od 17:30 sati igrati za svoj četvrti naslov svjetskih prvakinja. U drugom polufinalu Francuskinje su tijesno pobijedile Dankinje (23:22) te će im ovo biti treća prilika za osvajanje svjetske titule. Prije četiri godine u Njemačkoj svladale su upravo svoje sutrašnje protivnice, reprezentaciju Norveške. 

Kroz uzbudljivo finale gledatelje će voditi već provjereni duo – RTL-ov sportski komentator Filip Brkić te sukomentatorica i bivša reprezentativka Klaudija Bubalo.

Finale Svjetskog rukometnog prvenstva za žene na rasporedu je sutra od 17:30 sati na kanalu RTL2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!