Ostali sportovi

Alen Babić nokautom do desete pobjede u karijeri

HINA, Matej Kačan • subota, 18.12.2021.
Alen Babić nokautom do desete pobjede u karijeri
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Hrvatski teškaš Alen Babić upisao je desetu profesionalnu pobjedu u karijeri. Do jubileja je Babić došao nokautom u šestoj rundi protiv Francuza Davida Spilmonta...

Hrvatski boksač Alen Babić ostvario je jubilarnu desetu pobjedu u karijeri. U neizvjesnoj i teškoj borbi protiv Francuza Davida Spilmonta, slavio je Babić nokautom u šestoj rundi.

Hrvatski borac je odlično otvorio meč te je dominirao u prvoj rundi, no na samom kraju druge runde uslijedio je odličan uzvrat Spilmonta koji je uspio žestoko uzdrmati 31-godišnjeg Babića te je zvono na kraju runde, činilo se, spasilo hrvatskog boksača.

Oporavio se Babić vrlo brzo od toga. Bio je bolji u trećoj, a pogotovo u četvrtoj rundi kada je njegov suparnik završio u prvom nokdaunu. Najbolji dio borbe bila je peta runda u kojoj su oba borca bespoštedno napadali i žestoko udarali suparnika, dok je iduća, šesta runda označila kraj. Babić je nokautom zaključio ovaj vrlo kvalitetan meč te je u teškoj kategoriji profesionalne karijere i dalje na savršenom učinku - deset mečeva i deset pobjeda.

Babiću je ovo bio već četvrti meč u 2021. godini, što je vjerojatno utjecalo na njegovu izvedbu, no šesnaest kilograma teži Francuz definitivno je bio najveći izazov u Babićevoj karijeri.

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!