Ostali sportovi

Arijan Gorički svladao Talijana odlukom sudaca

Matej Kačan • nedjelja, 19.12.2021.
Arijan Gorički svladao Talijana odlukom sudaca

U borbi održanoj na zagrebačkom Velesajmu, mladi hrvatski boksač Arijan Gorički svladao je Talijana Emiliana Salvinija odlukom sudaca nakon osam rundi...

Mladi hrvatski boksač Arijan Gorički upisao je novu pobjedu u svojoj karijeri. Na zagrebačkom Velesajmu je Gorički slavio protiv Talijana Emiliana Salvinija jednoglasnom odlukom sudaca.

Borba je trajala osam rundi, iskusnog i nezgodnog Talijana koji je specifičnim stilom borbe i niskim težištem zadavao dosta problema u početnim rundama kad je Gorički vođen neiskustvom krenuo neoprezno u želji za nokautom.

No, kasnije se taktika Goričkog stabilizirala, odboksao je mnogo bolje te je suce uvjerio da mu jednoglasno daju pobjedu nakon osam rundi. Bila je ovo i posljednja borba za Goričkog u ovoj godini, a za 2022. planira mnogo već stvari:

"Moj stil je najefikasniji u borbama na deset i 12. rundi, tad ću pokazati svoj puni potencijal. Sljedeće godine planiramo borbe s iskusnim boksačima koji imaju jako ime, a uz malu pomoć sponzora i pronalaska novih, moći ću si te borbe priuštiti jer ipak cijelu organizaciju borbe snosim sam. Iduću borbu planiramo za ožujak 2022., te nastavljamo sa svojim planom za bolji ranking i napad na europsku titulu", poručio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!