Košarka

Bogdanović i Zubac sa sjajnim učincima u porazu Clippersa i pobjedi Jazza

Matej Kačan • utorak, 21.12.2021.
Bogdanović i Zubac sa sjajnim učincima u porazu Clippersa i pobjedi Jazza

Hrvatski košarkaši Ivica Zubac i Bojan Bogdanović opet su nastupili iste večeri u NBA ligi, a obojica su ostvarila vrlo zapažene brojke pa je Bojan bio prvi strijelac svoje ekipe, dok je Zubac imao double-double...

Sjajna večer za Hrvate u NBA ligi, ali s polovičnim momčadskim uspjehom. Bolje je po običaju prošao Bojan Bogdanović čiji Utah Jazz nastavlja plovidbu gornjim domom Zapada na omjeru 21-9.

Jazzeri su ovaj put svladali Charlotte Hornetse i tako su prekinuli niz od dva doqmća poraza, a ovaj put izostao je povratak nekadašnje zvijezde Jazza Gordon Haywarda u Salt Lake City.

Krilni igrač propustio je utakmicu zbog problema s leđima, a pretjerane drame nije bilo u 112:102 slavlju Jazza kod kojeg je prvo ime bio sjajni Rudy Gobert s 23 poena i 21 skokom.

Na istom broju poena našao se i Bojan Bogdanović koji je to ostvario šutom 8/15 za 29 minuta igre, a zabio je ii pet trica te dva bacana uz dva skoka. 21 je dodao Donovan Mitchell.

Drame nije bilo ni u Los Angelesu gdje su domaći Clippersi glatko poraženi od SA Spursa koji u 116:92 slavlju nisu gubili s više od dva poena, a njihovo je vodstvo u jednom trenutku došlo i do 30 poena.

Ivica Zubac imao je sjajni double-double od 12 poena i 12 skokova usprkos porazu, a na terenu je bio 27 i pol minuta. Iz igre je gađao 5/9, imao je 2/4 bacanja te je dodao i tri blokade.

Bilo je to nedovoljno za ozbiljan otpor, kao i povratak Paula Georgea koji je nakon problema s laktom i pet utakmica pauze u povratku ostvario 25 poena te po šest skokova i dodavanja.

Spurse je predvodio maestralni Dejounte Murray koji je ostvario triple-double od 24 poena, 13 asistencija i 12 skokova, dok je 17 poena uz 11 skokova dodao Jakob Poeltl.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!