Košarka

Jazz pobjedom i Bogdanović odličnom partijom zaključili NBA Božić

Matej Kačan • nedjelja, 26.12.2021.
Jazz pobjedom i Bogdanović odličnom partijom zaključili NBA Božić

Hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović dobio je tu čast da sa svojim Utah Jazzom nastupi na Božić, a to je iskoristio pravom utakmicom s 25 poena i pobjedom...

Posljednja utakmica udarnog NBA dana u godini Božića odigrana je u Salt Lake Cityju gdje je Utah Jazz dočekao Dallas Mavericks. Gosti su igrali bez najveće zvijezde Luke Dončića i još nekolicine igrača, dok je domaćin igrao samo s devetoricom.

No, utakmica je bila vrlo neobičnog tijeka u kojem su se starteri Jazza loše snašli na zonu Mavsa pa Dallas nakon prve vodi s devet poena razlike, ali je Donovan Mitchell u drugoj zabio 12 poena i donio minimalno vodstvo Uti na poluvremenu.

U trećoj egal, a na početku četvrte vodstvo Dallasa. No, onda Rudy Gobert i nekoliko igrača s klupe predvođenih Clarksonom preuzimaju stvar u svoje ruke i dovode Jazz do 120:116 i pobjede.

Neobično kod startera Jazza je da je prvi strijelac Mitchell imao 33 poena, a s njim na parketu Jazz je imao minus 18. Kod Bojana Bogdanovića slično, on je za 25 minuta ubacio 25 poena (9/14 iz igre, 3/4 bacanja, četiri trice) uz četiri skoka, ali je za njegovo vrijeme na terenu Dallas bio bolji za 18 razlike.

Najveći plus Jazzu donio je Joe Ingles premda je imao samo dva poena, a Clarkson je ubacio 12 uz osam skokova, ali i plus 22 razliku. Kod Dallasa su po 27 zabili Jalen Brunson i Kristaps Porzingis.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!