Rukomet

Šebetić: 'Skupina je dosta komplicirana i jako izazovna, očekuje nas baš jako otvaranje'

Mihaela Bradovski • nedjelja, 26.12.2021.
Šebetić: 'Skupina je dosta komplicirana i jako izazovna, očekuje nas baš jako otvaranje'
Foto: Pixsell

Hrvatska muška rukometna reprezentacija okupila se za drugi dio priprema za Europsko prvenstvo. Pred izabranicima Hrvoja Horvata je težak posao i moraju se dobro pripremiti za ono što ih očekuje...

Jedan od važnih aduta na Europskom prvenstvu bit će i David Mandić koji u fazi obrane u 5-1 može puno toga pružiti. Mandić je uvjeren kako Hrvatska može napraviti velike stvari.

"Počeli smo s drugim dijelom priprema, trebamo se koncentrirati na rad, a mislim da ova ekipa može napraviti dobre stvari na predstojećem Europskom prvenstvu. Treba nam strpljenja i rada te naravno da ne bude ozljeda. Čeka nas jako komplicirana i teška skupina, ali idemo utakmicu po utakmicu. Prvo nas očekuju Francuzi, naši dobri znanci, a odmah zatim i Srbi."

Luka Šebetić također upozorava kako je skupina vrlo neugodna i da Hrvatsku čeka dosta posla.

"Na nama je da provedemo izbornikove ideje u ono na terenu. Imali smo dovoljno sastanaka i pregledali smo dovoljno videa, u sve to ukomponirali smo i fizički dio. Skupina je dosta komplicirana i jako izazovna, odmah krećemo s Francuzima koji su nam ostali dužni još tamo iz Montpelliera. Na kraju su osvojili zlato na Olimpijskim igrama i to je baš jako otvaranje. Iza toga Srbi koji će vrlo vjerojatno imati i veliku podršku s tribina, a u naletu su. Ukrajince ne smijemo podcijeniti."

Novo ime u reprezentaciji je Zvonimir Srna.

"Ovo mi je nagrada za dobre igre u klubu, izbornik je to prepoznao i ima očekivanja od mene. Vidi me prvenstveno na više pozicija u obrani, dosta smo analizirali videa, radimo i neke stvari koje ne radimo u klubu i zanimljivo je. Mislim da nam ne nedostaje taj šut izvana jer imamo i tu kvalitetu."

FOTO: Slavko Midžor/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!