Košarka

NBA smanjila period izolacije za cijepljene

Matej Kačan • ponedjeljak, 27.12.2021.
NBA smanjila period izolacije za cijepljene

NBA liga je na temelju novih istraživanja i dogovora sa Sindikatom igrača smanjila period izolacije za cijepljene igrače s deset na šest dana u protokolima...

Dogovor između NBA lige i Sindikata igrača postignut je i liga je momčadima poslala obavijest kako se cijepljenim igračima pozitivnim na koronavirus period izolacije smanjuje na šest dana.

Naime, testovi liječnika NBA lige govore da virus kroz potpuno cijepljene ljude prolazi brže i oni nakon šest dana više nisu zarazni pa se ukidaju dodatna četiri dana izolacije.

Bit će to velika pomoć za ekipe koje gotovo svakodnevno gube nekolicinu igrača i trenera pa bi im se isti trebali vraćati relativno brzo i u prosjeku će nedostajati dvije utakmice.

I dalje na snazi ostaje i pravilo da igrači mogu i ranije iz izolacije ako u razmaku od 24 sata prilože dva negativna nalaza.

U posljednja dva tjedna su čak 172 igrača ušla u protokole, a u nedjelju je postignut rekord jednog dana od 24. Liga je nakon Božića i povratka igrača obiteljima krenula s rigoroznijim testiranjima i očekuje se novi val pozitivnih, a ova mjera trebala bi olakšati taj period.

Mjera se odnosi i na one koji su već u protokolima pa neki koji su trebali čekati još nekoliko dana već danas ili sutra mogu ići na raspolaganje ekipi, prenosi ESPN koji je došao do obavijesti klubovima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBAKoronavirus
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!