Košarka

Greg Monroe postao rekordni 541. korišteni igrač u NBA ove sezone

Matej Kačan • utorak, 28.12.2021.
Greg Monroe postao rekordni 541. korišteni igrač u NBA ove sezone

NBA liga postavila je vlastiti rekord po broju igrača korištenih u jednoj sezoni, a rekordni 541. igrač na terenu postao je veteran Greg Monroe...

Sve veća zaraza koronavirusom u NBA ligi i posljedična odluka lige da momčadi mogu potpisivati veći broj igrača na desetodnevne ugovore kao zamjenu za izolirane dovele su do zanimljivog rekorda.

Poznato NBA ime, veteranski centar Greg Monroea potpisao je kratki ugovor za Minnesota Timberwolvese te je u pobjedi nad Bostonom ušao u igru, a time je postao 541. igrač korišten u ligi ove sezone.

Rekord je to u kompletnoj povijesti NBA lige, a po svemu sudeći još će se ove sezone pomicati i mogao bi na snazi ostati još pokoju godinu.

Monroe se u NBA vratio nakon dvije godine izbivanja i igranja po Europi. Monroe je bio sedmi izbor drafta 2010. za Detroit, a nakon toga je do odlaska iz lige igrao u šest ekipa.

Ovaj 31-godišnji centar je prije pozivanja u Wolvese odigrao 12 utakmica u G League gdje se spremio za povratak i 11 poena uz devet skokova u slavlju nad Celticsima.

"Bila je to pijavica emocija i događanja, ja sam bio fokusiran na to da budem spreman kad me nazovu. Iskreno, nisam imao vremena probaviti sve, ali u ovoj ligi ionako nemate mnogo vremena. Imamo novu utakmicu sutra, Knicksi su dobri i na to se fokusiram", rekao je Monroe o svom povratku u ligu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!