Košarka

Sixersi bolji od Netsa u Durantovom povratku, prvaci sigurni protiv Magica

Matej Kačan • petak, 31.12.2021.
Sixersi bolji od Netsa u Durantovom povratku, prvaci sigurni protiv Magica

Sinoć su u NBA ligi odigrane samo tri utakmice jer je novi susret Denver Nuggetsa i GS Warriorsa odgođen, a posebnu je pozornost privukao dvoboj Brooklyn Netsa i Philadelphia 76ersa...

Dok su Brooklyn Netsi u iščekivanju povratka Kyrieja Irvinga, ostatak momčadi polako se kompletira nakon ogromnih problema s koronavirusom. Među povratnicima u susretu sa Sixersima bio je i Kevin Durant, ali ni to nije spriječilo poraz.

Durant je s 33 poena bio od velike pomoći Jamesu Hardenu koji je imao triple-double od također 33 poena, 14 skokova i deset dodavanja, ali je Philadelphia uglavnom kontrolirala susret na pogon Joela Embiida.

Jedini bolji period igre Netsa bila je druga dionica kad je uhvaćen priključak i minus od pola koša na poluvremenu, ali su Sixersi nakon tijesne treće prelomili u završnici i zasluženo su slavili sa 110:102.

Nije prošlo bez malo kavge, Embiida i Durant imali su svoj vrući trenutak prije dva tjedna u Philadelphiji, pa i sad u Brooklynu gdje su obojica dobila tehničku nakon verbalnog okršaja, a Embiid je s 34 poena mahanjem ispratio Netse. Najveća pomoć Embiidu bio je Tyrese Maxey s 25 poena i sedam skokova.

Po drugi put u tri dana sastali su se prvaci Milwaukee Bucksi i Orlando Magic, a Bucksi nisu imali problema upisati novu pobjedu u tom okršaju, ukupno petu pobjedu u svom nizu i pobjednički zaključiti cijelu "seriju" regularne sezone protiv Magica.

Orlando ni na domaćem terenu nije dorastao prvacima, Bucksi su nakon prve dionice imali osam poena viška, na poluvremenu 12 i do kraja su to još malo povećali i održavali do konačnih 136:118.

Giannis Antetokounmpo je Buckse predvodio s 33 poena, 12 skokova i pet dodavanja, dok je 25 poena uz sedam skokova imao Jrue Holiday. Khris Middleton pratio je s 22 ubačaja i šest asistencija.

Kod Magica, koji upisuje četvrti poraz u nizu, istaknuo se Franz Wagner s okruglih 20 te Wendell Carter Jr. s double-double učinkom od 14 ubačaja i deset skokova. Magic je pao na 7-29 omjer i 14. je na Istoku, Bucksi su treći s 24-13, dok su Netsi prvi s 23-10. Sixersi su šesti s 19-16.

U trećem susretu također nije bilo drame. Cleveland Cavaliersi igraju praktički bez čitave bekovske linije pa se sve više spominje razmjena za playmakera Lakersa Rajona Ronda, a dok se to ne dogodi imat će napadačke probleme.

Tako je bilo protiv Washingtona koji je glatko slavio sa 110:93 u povratku Bradleyja Beala iz protokola. Beal je ubacio 29 poena uz deset asistencija, a sjajan je bio i Kyle Kuzma s 25 ubačaja i deset uhvaćenih lopti.

Kod Cavaliersa je veteran Kevin Love pod košem imao 24 koša i 11 skokova, 21 je dodao Evan Mobley, ali su startni bekovi Isaac Okoro i Kevin Pangos zajedno šutirali 4/15 za tek 13 poena i sedam asistencija.

Podsjetimo, Clevelandu su zbog ozljeda do kraja sezone van stroja Colin Sexton i Ricky Rubio, dok je Darius Garland u sigurnosnim protokolima.

NBA:
Brooklyn - Philadelphia 102:110
Orlando - Milwaukee 118:136
Washington - Cleveland 110:93

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!