Košarka

Cavsi vide Rajona Ronda kao zamjenu za Rickyja Rubija

Branimir Korać, HINA • petak, 31.12.2021.
Cavsi vide Rajona Ronda kao zamjenu za Rickyja Rubija

Veliki udarac doživjela je prije nekoliko dana NBA momčad iz Clevelanda jer se teško ozlijedio njen prvi razigravač, Španjolac Ricky Rubio.

U ogledu protiv New Orleansa 31-godišnji Španjolac Ricky Rubio je ozlijedio prednji križni ligament koljena lijeve noge i za ovu sezonu je izgubljen. O tome koliko je Rubio značio za dobre igre Cavsa ove sezone govore i brojke Španjolca od 13.1 poena, 6.6 asistencija i 4.1 skoka po utakmici.

Cleveland je, inače, jedno od najugodnijih iznenađenja u prvom dijelu NBA sezone te se s omjerom 20-15 nalazi na petom mjestu ljestvice Istočne konferencije.

Kako navode američki mediji Cleveland zamjenu za svog ozlijeđenog igrača želi dovesti iz LA Lakersa, a u pitanju je iskusni Rajon Rondo koji je za sada u drugom planu kluba iz Los Angelesa. Prosječno igra tek 16 minuta za koje vrijeme ima slabe brojke od 3.1 poena i 3.7 asistencije po susretu. Uz to ima i skoro dvije izgubljene lopte u prosjeku kao i vrlo slab šut od 31 posto.

Podsjetimo kako je 35-godišnji Rondo tijekom uspješne karijere osvojio dva NBA prstena igrajući za Boston 2008. i LA Lakerse 2020. godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!