Košarka

Bogdanović jedan od predvodnika Jazzera u bolnom porazu od Warriorsa

Matej Kačan • nedjelja, 02.01.2022.
Bogdanović jedan od predvodnika Jazzera u bolnom porazu od Warriorsa

Prvu utakmicu po američkom vremenu u 2022. godini odigrao je Bojan Bogdanović sa svojim Jazzom, a rezultat nije bio po želji usprkos velikoj borbi...

Košarkaši Utah Jazza upisali su dosta bolan poraz u dvoboju vrha Zapada. Jazzeri su tražili 27. pobjedu, i to protiv Golden State Warriorsa i zamalo im je uspio veliki povratak.

Naime, Warriorsi su krenuli u susret sjajno i u prvom poluvremenu imali su i 16 razlike u jednom trenutku, a na poluvremenu imaju 14 poena viška za 64:50. No, sjajnom trećom dionicom Jazz je odgovorio i s 19 razlike u tih 12 minuta preuzima vodstvo.

Trebao je domaćin privesti utakmicu kraju, ali su Warriorsi otvorili seriju sa sedam uzastopnih ubačaja te su preuzeli 111:106 vodstvo. Bojan Bogdanović bio je jedan od ključnih pa je zabio tricu za 111:111, no opet Warriorsi odgovaraju.

Steph Curry zabio je dva koša u nizu, a posao je zaključio iskusni Iguodala tricom za sedam razlike 40 sekundi do kraja pa Golden State nakon prosutog vodstva ipak upisuju važnu 123:116 pobjedu.

Curry je s 28 poena, devet asistencija i šest skokova vodio Warriorse, dok je 25 dodao Andrew Wiggins, a 20 uz sedam skokova i osam dodavanja Otto Porter Jr..

Bogdanović je bio jedan od tri predvodnika Jazza s po 20 poena. On je za 35 minuta šutirao 7/14 iz igre i 2/2 bacanja, imao je četiri trice te šest skokova. 20 su imali i Rudy Gobert koji je imao i 19 skokova, te Donovan Mitchell uz devet asistencija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!