Košarka

Jazz se brzo vratio pobjedama, Bogdanović opet šuterski izvrstan

Matej Kačan • utorak, 04.01.2022.
Jazz se brzo vratio pobjedama, Bogdanović opet šuterski izvrstan

Hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović uživa u šuterskoj sezoni života koju je nastavio sjajnom partijom u pobjedi nad New Orleans Pelicansima u gostima...

Košarkaši Utah Jazza nastavljaju svoju izvrsnu formu ove sezone i lov za vodećim Warriorsima i Sunsima na vrhu Zapada. 27. pobjedu u 37. utakmici u tom lovu Jazz je upisao kod NO Pelicansa.

Uspješno se momčad iz Salt Lake Cityja oporavila od velikog ispita i poraza od Warriorsa te se vratila na pobjednički kolosijek. Jazz je praktički čitav susret vodio, ali se odvojio tek u posljednjoj četvrtini.

Donovan Mitchell zaigrao je sjajno u četvrtoj dionici, ali dvije ključne trice zabio je opet sjajni Bojan Bogdanović koji je minutu i 20 sekundi do kraja povećao prednost na 11 razlike nakon što su se Pelicansi približili na pet.

Do kraja je Jazz tu razliku i zadržao za 115:104 pobjedu, devetu u nizu u gostima. Trice su bile važan faktor pobjede Jazza, gađala ih je pobjednička momčad sa skoro polovičnim uspjehom od 19/39.

Mitchell ih je zabio pet za ukupno 29 poena, Bogdanović je također zabio pet dalekometnih šuteva i 21 poen s ukupnih 8/17 iz igre za 35 minuta, a imao je i tri skoka. Mike Conley zabio j 22 poena uz sedam asistencija i osam skokova.

Kod Pelicansa, koji i dalje čekaju Ziona Williamsona, a Brandon Ingram muku muči s ozljedom i igra "načet" prvo ime bio je Jonas Valančiunas s 25 poena i devet skokova. Pelicansi su upisali i 24. poraz te su na 14. mjestu Zapada.

Bez Ivice Zupca u sigurnosnim protokolima, LA Clippersi nastavljaju ritam pobjeda-poraz i ne miču se od oko polovičnog omjera. Nakon velikog slavlja nad Brooklynom, stiglo je prizemljenje i poraz od desetkovane Minnesote.

Kako Clippersima nedostaju George, Leonard, Zubac i ostali, tako i Timberwolvesi igraju bez Russella i Townsa, dvije velike zvijezde koje su tek izašle iz protokola i nisu spremne za igru.

U takvoj postavci uzde je preuzeo sjajni mladi Anthony Edwards i s 28 poena uz pet trica povukao je svoju momčad do 122:104 pobjede i prekida niza od tri poraza. S klupe mu je pomogao Jaden McDaniels s 18 poena, dok je kod blijedih Clippersa manje loš od ostalih bio Serge Ibaka sa 17 ubačaja.

NBA:
LA Clippers - Minnesota 104:122
NO Pelicans - Utah 104:115

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!