Ostali sportovi

Hrgović doznao ime protivnika: 'Poslat ću Ortiza pod hladan tuš'

Matej Kačan • utorak, 04.01.2022.
Hrgović doznao ime protivnika: 'Poslat ću Ortiza pod hladan tuš'

Sljedeći protivnik Filipa Hrgovića, i to u kvalifikacijskoj borbi za titulu izazivača trebao bi biti iskusni Kubanac Luis Ortiz. Premda nije službeno, Filip je već prokomentirao suparnika...

Hrvatski boksač Filip Hrgović možda je već saznao protivnika u kvalifikacijskoj borbi za pojas svjetskog prvaka. To bi trebao biti prekaljeni 42-godišnji Kubanac Luis Ortiz.

Popularni "King Kong" u karijeri ima 33-2-2 omjer uz čak 28 nokauta, a ovaj vikend svladao je Charlesa Martina tehničkim nokautom. Dosad se dvaput borio za titulu i oba je puta poražen od Deontayja Wildera.

Treću priliku tražit će preko Hrgovića, a borbu su potvrdili i promotori Sauerland koji se brinu o Filipovoj karijeri. Objavljeno je to na društvenim mrežama, a kasnije je Hrgović prokomentirao suparnika.

"Ortiz će biti zaleđen mojim udarcima. Moja snaga će ga poslati pod hladan tuš. Uvjeren sam da ga mogu pobijediti. Poštujem ga, imao je dobru karijeru, ali spreman sam ga poslati u mirovinu, koju je itekako zaslužio. Uvjeren sam da ga mogu pobijediti u velikom stilu", najavio je hrvatski boksač.

Hrgovićevi promotori javno su poslali poziv Ortizu, a premda se odgovor još čeka, sve se čini kao dio folklora i promocije za borbu koja će se svakako dogoditi.

"Vidjet ćemo ima li Luis Ortiz hrabrosti boriti se sa mnom. Ako ima, bit će to velika borba. U amaterskoj karijeri sam nokautirao tri Kubanca, želim dodati još jednog na listu. Dobar sam s Kubancima."

Hrgović je u 2021. imao slabije suparnike i karijera je stagnirala, ali zato je u novoj godini spreman za skok.

"Nadam se da će 2022. godina biti bolja za mene jer prošla nije bila baš najbolja zbog svih tih odgađanja borbi i neuspješnih pregovora. Bilo je to naporno, ali kraj godine je bio prilično dobar. Nisu to bile velike pobjede, ali su bile pristojne. Ostao sam nepobijeđen", rekao je Filip.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • tapiros04.01.2022. u 13:50
    A jeste li platili Ortizu? Niste, dakle neće se niti obazirati na Vaše natpise i izjave. Ovo nije amaterizam, borite se sa onima kojima se plati ili oni plate Vama.
    tapiros