Zimski sportovi

Petra Vlhova slavila na Sljemenu, Leona Popović sjajna sedma s rezultatom karijere

Branimir Korać • utorak, 04.01.2022.
Petra Vlhova slavila na Sljemenu, Leona Popović sjajna sedma s rezultatom karijere
Foto: Pixsell

Petra Vlhova pobjednica je slaloma na Sljemenu! Slovakinja je odnijela pobjedu u vrlo teškim uvjetima s pola sekunde prednosti nad Mikaelom Shiffrin, a u nastupu karijere Leona Popović prvi put je ušla u Top 10 i završila kao sedma...

Petra Vlhova treći put zaredom slavila je na Sljemenu. Slovakinja je dominantna ove sezone, ovo je bio peti slalom, a Vlhova ima četiri pobjede i jedno drugo mjesto.

Sjajna druga bila je Mikaela Shiffrin iako je u Zagreb stigla bez treninga zbog pozitivnog testa na koronavirus, međutim to je nije zaustavilo i kada je ušla u cilj u drugoj vožnji s ogromnom prednost nad dotad vodećom Katharinom Liensberger, učinilo se da bi možda mogla skinuti Vlhovu.

Međutim Slovakinja je izbjegla sve zamke na stazi i odradila sjajnu drugu vožnju te ušla u cilj s pola sekunde prednosti nad Shiffrin.

Treba istaknuti i trećeplasiranu Austrijanku Liensberger koja je imala veliku grešku na stazi, ali je u donjem dijelu bila ipak daleko najbolja te je završila na postolju.

Kao šećer na kraju dolazi Leona Popović. Popović je dosad imala 14. mjesto kao najbolji rezultat u karijeri u Svjetskom kupu, a ovdje je napokon prošla u Top 10 i završila utrku na sjajnom sedmom mjestu.

Popović je iskoristila stazu koja je bila teška i na kojoj su mnoge skijašice otpale i gubile prednost, te je upisala napredak u odnosu na prvu vožnju za sedam mjesta. Konačni zaostatak bio je velik, ali već trećeplasirana Liensberger zaostala je za Vlhovom više od dvije sekunde.

Sutra je na rasporedu muški slalom, a pred organizatorima je besana noć. Staza je dobila, trebat će je osposobiti kako bi izdržala još dvije vožnje skijaša.

Slalom, Sljeme, druga vožnja:
1. Petra Vlhova (Slovačka) 1:56.99
2. Mikaela Shiffrin (SAD) +0.50
3. Katharina Liensberger (Austrija) +2.11
4. Wendy Holdener (Švicarska) +2.36
5. Ali Nullmeyer (Kanada) +2.58
6. Katharina Gallhuber (Austrija)+3.00
7. Leona Popović (Hrvatska) +3.05
8. Ana Bucik (Slovenija) +3.26
9. Maria Therese Tviberg (Norveška) +3.27
10. Michelle Gisin (Švicarska) +3.28
...

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!