Košarka

Sunsi i dalje u lovu na Warriorse, Lakersi povezali tri pobjede

Matej Kačan • srijeda, 05.01.2022.
Sunsi i dalje u lovu na Warriorse, Lakersi povezali tri pobjede

U pet utakmica NBA lige sinoć nije bilo hrvatskih predstavnika, a vrijedi izdvojiti treću pobjedu u nizu za Lakerse, kao i nastavak kampanje Sunsa u samom vrhu...

Los Angeles Lakersi ipak su uhvatili bolju formu nakon očajnog prosinca. Još od poraza od Netsa za blagdan Sv. Stjepana, koji je bio alarmantni peti u nizu, Lakersi imaju četiri slavlja u posljednjih pet susreta.

Pomogao je i bolji raspored, utakmice s momčadima iz donjeg doma Zapada, a Lakersi su do trećeg slavlja u nizu stigli protiv Sacramento Kingsa. Bio je to vrlo tijesan susret koji je protekao u egalu i stalnim promjenama vodstva.

No, Lakersi su u četvrtoj dionici na svojoj strani imali LeBrona Jamesa koji je poveo momčad do konačnog odvajanja i 122:114 pobjede, što je bila i maksimalna razlika za Lakerse u ovom susretu.

James je ubacio 31 poen uz po pet dodavanja i skokova, dok je od velike pomoći bio Malik Monk s 24 ubačaja. Po 19 zabili su Bradley i Westbrook, a kod Kingsa prvo ime bio je De'Aaron Fox s 30 poena i šest asistencija.

Lakersi su tako napokon prebacili magičnu granicu polovičnog učinka i na 19-18 su, na sedmom mjestu Zapada. Drugi su i dalje Phoenix Sunsi koji vode dvije utrke - ne dopuštaju Jazzu da ih preskoči, ali ne uspijevaju sami preskočiti Warriorse.

Dan nakon što su te dvije ekipe upisale pobjede, svoju je upisao i Phoenix protiv Pelicansa u gostima. Nije bilo drame, od početka je Phoenix vodio i stvorio 11 razlike u prvoj dionici, a to je održavao do kraja i 123:110.

Devin Booker bio je najraspoloženiji s 33 poena i devet skokova, dok je čak 15 asistencija uz 11 poena pridodao Chris Paul. 23 je ubacio Mikal Bridges. Kod Pelicansa se s 25 poena i 16 skokova istaknuo Jonas Valančiunas.

Cleveland Cavaliersi dobili su dva pojačanja na beku u odnosu na užasan prošli tjedan. Iz protokola je izašao Darius Garland, a u razmjeni s Lakersima stigao je Rajon Rondo koji još ne nastupa.

Garland je zabio 27 poena uz deset asistencija, ali nije bilo dovoljno za izbjeći poraz od Memphisa. Grizzliesi su slavili s 110:106, a Ja Morant još je jednom predvodio svoje s 26 poena, pet skokova i šest dodavanja.

U druga dva susreta iznenađenja nije bilo. Raptorsi su lako preskočili Spurse sa 129:104 uz 33 poena Freda VanVleeta uz sedam asistencija, dok su NY Knicksi limitirali Pacerse na samo 94 poena i slavili su s deset razlike uz raspoloženog Juliusa Randlea (30 poena i 16 skokova).

NBA:
Cleveland - Memphis 106:110
Toronto - San Antonio 129:104
New York - Indiana 104:94
New Orleans - Phoenix 110:123
LA Lakers - Sacramento 122:114

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!