Rukomet

EHF nam potvrdio: Igrači mogu nastupiti tek 14 dana nakon pozitivnog testa

Branimir Korać • srijeda, 05.01.2022.
EHF nam potvrdio: Igrači mogu nastupiti tek 14 dana nakon pozitivnog testa
Foto: Pixsell

Proteklih dana u medijima, ali i među reprezentacijama, pojavilo se dosta kontradiktornih izjava vezanih uz povratak zaraženih igrača. Odgovor smo potražili kod EHF-a koji nam je potvrdio kako je još uvijek na snazi 14 dana izolacije...

Kako stvari trenutno stoje, Luka Cindrić i Domagoj Duvnjak propustit će prvu fazu natjecanja na Europskom prvenstvu, potvrđeno nam je iz EHF-a.

Dan ranije iz Hrvatskog rukometnog saveza dobili smo informaciju kako Duvnjak i Cindrić moraju imati dva negativna testa kako bi dobili dozvolu za nastup što znači da bi bili spremni za prvu fazu natjecanja.

Ipak, iz EHF-a dobili smo nešto drugačije tumačenje koje ostavlja hrvatski dvojac bez nastupa u prvoj fazi, uz ogradu kako je to trenutna situacija.

"Pravilo od 14 dana za oporavak od koronavirusa odnosi se na sve neovisno o varijanti virusa kojom je igrač zaražen. Svi savezi dobili su krajem studenog higijenski protokol. U aktualnoj situaciji, to je, naravno, 'živ' dokument, ali još uvijek se ništa nije promijenilo od njegove objave", poručeno nam je iz EHF-a.

Dakle, ako ne dođe do nekakve promjene protokola, čemu se svi nadaju s obzirom na sve veći broj pozitivnih testova, Duvnjak i Cindrić, kao i šestorica reprezentativaca Srbije, te oni i iz ostalih reprezentacija koji su jučer i danas bili pozitivni na testiranju, neće smjeti nastupiti u prvoj fazi.

FOTO: Slavko Midžor/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!