Tenis

Đokovićeva deportacija privremeno ukinuta i tenisač je u karanteni, konačna odluka u ponedjeljak

Matej Kačan • četvrtak, 06.01.2022.
Đokovićeva deportacija privremeno ukinuta i tenisač je u karanteni, konačna odluka u ponedjeljak

Srpski tenisač Novak Đoković i dalje je u Australiji nakon što je odluka o deportaciji privremeno ukinuta, a konačni sud o ulasku ili odlasku Novaka iz zemlje bit će donesen u ponedjeljak...

Saga oko ulaska ili deportacije Novaka Đokovića iz Australije neće se još rasplesti. Premda je trebao jutros u osam sati imati saslušanje pred Federalnim sudom, odluka o Đokoviću odgođena je za ponedjeljak.

U međuvremenu su Đokovićevi odvjetnici napisali i podnijeli žalbu oko odluke o deportaciji srpskog tenisača i ta je odluka ukinuta pa je Đoković otišao u karantenu u hotel gdje će biti do donošenja odluke.

Podsjećamo, zavrzlama je nastala oko toga jer je Đokoviću savezna država Victoria odobrila medicinsko izuzeće za igranje Australian Opena, ali je imao krivo ispunjene podatke za vizu.

Zato je u zračnoj luci zadržan čak deset sati u pritvoru bez mobitela dok se slučaj pregledavao, a onda mu je zabranjen ulazak i prvotno se donijela odluka da ga se treba deportirati.

Australske vlasti potvrdile su da se australska ministrica unutarnjih poslova Karen Andrews neće protiviti odluci o privremenoj zabrani deportaciji koja je donesena na zahtjev Đokovićevog odvjetnika do konačne odluke.

Đoković je tako smješten u predgrađe Melbournea, u hotel koji se koristi kao imigracijski pritvor i ispred su se počeli skupljati navijači kao podrška prvom tenisaču svijeta.

Reuters je ranije javio kako su još trojica tenisača s medicinskim izuzećem od cijepljenja bez problema ušli u Australiju s istom vizom kakvu ima i Đoković, dok će kod njega odluka biti poznata u 10 sati po lokalnom vremenu u ponedjeljak, odnosno oko ponoći po srednjoeuropskom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!