Tenis

Dok je Đoković 'u pritvoru', Nadal pobjeđuje: Španjolac krenuo pobjedom u Melbourneu

Branimir Korać • četvrtak, 06.01.2022.
Dok je Đoković 'u pritvoru', Nadal pobjeđuje: Španjolac krenuo pobjedom u Melbourneu

Rafael Nadal dobro je otvorio sezonu i upisao je pobjedu u svom prvom ovogodišnjem nastupu. To se ne može reći i za drugog nositelja u Melbourneu Reillyja Opelku koji je poražen od sunarodnjaka Cressyja...

Finac Emil Ruusuvuori prošle godine napravio je veliki napredak, a dobro je otvorio i novu sezonu. Prošao je u četvrtfinale u Melbourneu tijesnom pobjedom protiv Australca Jordana Thompsona koji pamti i bolje dane. Finac je nastavio niz pobjeda protiv Thompsona, ovo im je bio treći međusobni dvoboj i treća pobjeda Ruusuvuorija.

Slovak Alex Molčan upisao je jednu od najzvučnijih pobjeda u karijeri slaveći protiv Davida Goffina u dva seta. Goffin je daleko od svog najboljeg tenisa, problemi s ozljedom i formom drže ga već dugo bez pobjede, zadnji put je slavio još u svibnju prošle godine, a ovo mu je sedmi uzastopni poraz.

Grigor Dimitrov plesao je po rubu poraza protiv Facunda Bagnisa, ali se izvukao i upisao pobjedu. Slavio je u tri seta, a u drugom setu Bagnis je imao 5:4 i servis za meč, ali nije to iskoristio i Dimitrov je nakon tie-breaka u drugom, u trećem setu slavio sa 6:3.

Poraz je upisao osmi nositelj Mackenzie McDonald koji je u dva seta izgubio od Botica van de Zandschulpa. Bio je to njihov prvi međusobni dvoboj, a Nizozemac je slavio u dva seta iako je McDonald imao 4:1 u drugom setu.

Rafael Nadal vratio se na Tour pobjedom u dva seta protiv Ričardasa Berankisa. Berankis se borio, dva puta se vraćao iz breaka zaostatka u drugom setu, ali Nadal je ipak sa 7:5 dobio taj set i odnio pobjedu.

U pravoj drami, u dvoboju dvojice Amerikanaca, eliminiran je drugi nositelj Reilly Opelka. Bolji je bio Maxime Cressy koji je slavio u tri seta uz 17 aseva i deset dvostrukih servis pogrešaka. S druge strane Opelka je imao 29 aseva, ali nije pomoglo. Opelka je u tie-breaku trećeg seta imao dvije meč lopte, ali Cressy se oba puta spasio.

ATP Melbourne, Summer Set, drugo kolo:
Emil Ruusuvuori (Finska) - Jordan Thompson (Australija) 7:6(3), 5:7, 6:3
Alex Molčan (Slovačka) - David Goffin (Belgija, 4) 7:5, 6:3
Grigor Dimitrov (Bugarska, 3) - Facundo Bagnis (Argentina) 5:7, 7:6(3), 6:3
Botic van de Zandschulp (Nizozemska) - Mackenzie McDonald (SAD, 8) 6:2, 7:5
Tallon Griekspoor (Nizozemska) - Alexei Popyrin (Australija) 6:3, 4:6, 6:3
Rafael Nadal (Španjolska, 1) - Ričardas Berankis (Litva) 6:2, 7:5
Jaume Munar (Španjolska) - Henri Laaksonen (Švicarska) 6:1, 7:5
Maxime Cressy (SAD) - Reilly Opelka (SAD, 2) 4:6, 7:6(5), 7:6(9)

ATP Melbourne, Summer Set, četvrtfinale:
Rafael Nadal (Španjolska, 1) - Tallon Griekspoor (Nizozemska)
Alex Molčan (Slovačka) - Emil Ruusuvuori (Finska)
Botic van de Zandschulp (Nizozemska) - Grigor Dimitrov (Bugarska, 3)
Jaume Munar (Španjolska) - Maxime Cressy (SAD)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!