Košarka

Sunsi u dvoboju oslabljenih svladali Clipperse, veliki preokret Knicksa

Branimir Korać • petak, 07.01.2022.
Sunsi u dvoboju oslabljenih svladali Clipperse, veliki preokret Knicksa

Svega četiri susreta bila su noćas na rasporedu u NBA ligi, a u njima nije bilo hrvatskih igrača. Nastupili su doduše LA Clippersi, ali bez Ivice Zupca...

Phoenix Sunsi upisali su novu pobjedu i prva su momčad koja je stigla do 30 pobjeda ove sezone u NBA ligi. Noćas su bili bolji od Los Angeles Clippersa sa 106:89.

I jedni i drugi ušli su u ovaj susret oslabljeni i bez nekolicine bitnih igrača, Clippersima je nedostajao i Ivica Zubac koji je još u COVID protokolu.

Sunsi su sredinom susreta izgledali vrlo dobro, pobjegli su i na 19 poena prednosti, ali Clippersi su u zadnjoj dionici uspjeli smanjiti na minus tri. Snage za potpuni povratak ipak nije bilo i Phoenix je odnio pobjedu.

Cameron Johnson kod pobjednika upisao je 24 poena i sedam skokova, Jalen Smith 19 poena i 14 skokova, Chris Paul 14 poena, 13 skokova i deset asistencija, a Devin Booker 11 poena i deset skokova.

Kod Clippersa Marcus Morris završio je s 26 poena i osam skokova, a Reggie Jackson sa 16 poena i osam skokova.

Oslabljeni Golden State Warriorsi bez Stephena Curryja upisali su poraz u gostima kod New Orleans Pelicansa sa 101:96. Warriorsi su u završnici uspjeli doći na samo tri poena minusa, ali bliže od toga nije išlo i New Orleans je odnio pobjedu.

Pelicanse su predvodili Brandon Ingram s 32 poena, 11 skokova i šest asistencija i Josh Hart s 14 poena i šest skokova. Kod poraženih Andrew Wiggins ubacio je 21 poen, a Jonathan Kuminga 13 poena uz šest skokova.

Knicksi su u zanimljivom dvoboju velikim preokretom slavili protiv Bostona sa 108:105. Celticsi su imali čak 25 poena prednosti, ali u drugom poluvremenu jako su pali, domaćin je proradio i napravio veliki preokret tricom RJ Barretta sa sirenom pšreko ruke.

Posebno raspoložen bio je Evan Fournier s 41 poenom i tricom 10/14 čemu je dodao osam skokova dok je Julius Randle dodao 22 poena i osam skokova. Kod Celticsa Jayson Tatum ubacio je 36 poena uz devet asistencija, a Dennis Schröder dodao je 20 poena i pet skokova.

Memphis je rutinski odradio posao protiv skromnog Detroita i upisao je visoku pobjedu 118:88. Nije bilo nikakvog problema za Grizzliese koji su dominirali cijelim susretom.

Ja Morant završio je s 22 poena, devet skokova i šest asistencija, a Dillon Brooks dodaje 18 poena i pet asistencija. Kod poraženih Saben Lee je ubacio 14 poena uz pet skokova, a po 12 poena dodali su Cade Cunningham (šest asistencija) i Hamidou Diallo (šest skokova).

NBA:
Phoenix Suns - LA Clippers 106:89
New Orleans Pelicans - Golden State Warriors 101:96
New York Knicks - Boston Celtics 108:105
Memphis Grizzlies - Detroit Pistons 118:88

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!