Košarka

Povratak Bogdanovića i Zupca, Bojan vrlo dobar u porazu Jazza u Indianapolisu

Branimir Korać • nedjelja, 09.01.2022.
Povratak Bogdanovića i Zupca, Bojan vrlo dobar u porazu Jazza u Indianapolisu

Kraće odsustvo je iza Bojana Bogdanovića i Ivice Zupca, a na povratku na parket obojica su upisali poraz. Jazz je izgubio u Indianapolisu, a Clippersi kod kuće od Memphisa...

Nakon jedne propuštene utakmice zbog ozljede prsta, na parket se vratio Bojan Bogdanović. Bogdanović je odigrao vrlo dobro u gostima kod Pacersa, ali to nije spriječilo poraz Jazza.

Pacersi su slavili na krilima Lancea Stephensona i Domantasa Sabonisa koji su odigrali jako dobru utakmicu te predstavljali veliki problem za Jazz. Stephenson je tako na povratku u NBA ligu pokazao kako još uvijek može biti od pomoći.

Bogdanović je na parketu proveo 37 minuta i za to vrijeme ubacio je 21 poen (4/7 za dva, 3/9 za tri, 4/4 slobodna) te je tome dodao i šest skokova.

Sabonis je bio nezaustavljiv i s 42 poena i šest skokova bio je prvo ime susreta, po 16 poena dodali su Duane Washington i Stephenson (šest skokova, 14 asistencija). Kod Jazza uz Bogdanovića odličan je bio Donovan Mitchell s 36 poena i devet asistencija.

Memphis je unatoč izostanku Ja Moranta (lakša ozljeda) i trenera Taylora Jenkinsa (COVID protokol) slavio u gostima kod oslabljenih Clippersa. Odnijeli su visoku pobjedu 123:108 što im je već osma uzastopna pobjeda čime su izjednačili rekord franšize po pobjedničkom nizu.

Clippersima se nakon izlaska iz COVID protokola priključio Ivica Zubac, krenuo je u petorci, ali nije pomogao u sprečavanju poraza. Za 18 minuta upisao je osam poena (4/5 za dva) i uhvatio sedam skokova.

Marcus Morris s 29 poena i osam skokova bio je prvo ime Clippersa, a Reggie Jackson dodao je 18 poena. Kod pobjednika Jaren Jackson je upisao 26 poena i osam skokova, Desmond Bane 23 poena i sedam skokova, a Brandon Clarke 18 poena i 15 skokova.

Milwaukee Bucksi su unatoč sjajnoj utakmici Giannisa Antetokounmpa upisali poraz kod Charlotte Hornetsa. Branitelju naslova je ovo treći poraz u zadnje četiri utakmice, a ovdje su šutirali ispod 40 posto iz igre.

Giannis je upisao 43 poena i 12 skokova, Khris Middleton 27 poena, deset skokova i devet asistencija, a Bobby Portis 19 poena i 13 skokova. Kod domaćina Terry Rozier završio je s 28 poena, a Miles Bridges s 21 poenom i osam skokova.

Nekoliko dana nakon drame u Madison Square Gardenu, ogromnog preokreta Knicksa i pobjede sa zvukom sirene, Celticsi su dobili uzvrat. Na svom parketu slavili su protiv Knicksa s 99:75, a ovaj put gostima nisu dopustili povratak u utakmicu nakon što su pali u minus.

Prvi triple-double u karijeri ostvario je Jaylen Brown (22 poena, 11 skokova, 11 asistencija), a Jayson Tatum dodao je 19 poena. Kod gostiju RJ Barrett završio je s 19 poena i šest skokova, Immanuel Quickley dodao je 18 poena, a Julius Randle 13 poena, 12 skokova i šest asistencija.

Miami Heat je u sjajnoj šuterskoj večeri u gostima svladao Phoenix Sunse sa 123:100. Heat je odigrao odličnu utakmicu, ubacio čak 22 trice i iznenadio Sunse kod su od početka imali dosta problema.

Tyler Herro bio je posebno raspoložen s 33 poena i pet skokova, Duncan Robinson dodao je 27 poena (8/16 trica), a Kyle Lowry 14 poena i 13 asistencija. Kod poraženih Devin Booker ubacio je 26 poena, a Mikal Bridges 20 poena i šest asistencija.

NBA:
Indiana Pacers - Utah Jazz 125:113
Los Angeles Clippers - Memphis Grizzlies 108:123
Charlotte Hornets - Milwaukee Bucks 114:106
Detroit Pistons - Orlando Magic 97:92
Boston Celtics - New York Knicks 99:75
Phoenix Suns - Miami Heat 100:123

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!