Zimski sportovi

Utrka karijere za Johannesa Strolza, sva četvorica Hrvata u bodovima

Branimir Korać • nedjelja, 09.01.2022.
Utrka karijere za Johannesa Strolza, sva četvorica Hrvata u bodovima

Pobjeda 29-ogodišnjeg Austrijanca Johannesa Strolza u slalomu u Adelbodenu jedno je od najvećih iznenađenja sezone. Dobre vijesti dolaze i za Hrvate, sva četvorica osvojila su bodove...

Austrijanac sa startnim brojem 38, Johannes Strolz, šokirao je konkurenciju u Adelbodenu. Strolz nikada u karijeri nije bio na pobjedničkom postolju, u zadnje tri sezone u slalomu je ukupno osvojio 111 bodova.

Do ove utrku najbolji plasman u slalomu bilo mu je deseto mjesto u Madonni di Campiglio prije dvije godine, a u Adelbodenu je u slalomu dosad imao jedno 22. i jedno 23. mjesto.

Međutim ovdje je odradio sjajnu utrku, bio je s visokim startnim brojem sedmi nakon prve vožnje, a onda je s petim vremenom druge vožnje napredovao na vrh te je najljepša priča ovog slaloma u Adelbodenu.

Četvorica Hrvata nastupila su na ovoj utrci i sva četvorica osvojila su bodove. Najbolji je bio Filip Zubčić koji je napredovao za pet pozicija u odnosu na prvu vožnju i završio je utrku na 15. mjestu.

Prve bodove ove sezone osvojili su Samuel Kolega koji je završio na 21. mjestu te Istok Rodeš u svom prvom nastupu nakon ozljede, završio je 25. Između njih ugurao se Matej Vidović koji je okončao utrku na 24. mjestu.

Što se tiče društva s vrha, za sjajan austrijski dan pobrinuo se i Manuel Feller drugim mjestom, a nakon što je prošao ciljem, naklonio se Strolzu za njegov nastup. Mjesto na postolju zauzeo je i Nijemac Linus Strasser.

Slalom Adelboden:
1. Johannes Strolz (Austrija) 1:50.05
2. Manuel Feller (Austrija) +0.17
3. Linus Strasser (Njemačka) +0.29
4. Ramon Zenhaeusern (Švicarska) +0.48
5. Luca Aerni (Švicarska) +0.58
6. Loic Meillard (Švicarska) +0.60
7. Alex Vinatzer (Italija) +0.66
8. Daniel Yule (Švicarska) +0.68
9. Giuliano Razzoli (Italija) +0.75
10. Luke Winters (SAD) +0.77
...
15. Filip Zubčić (Hrvatska) +1.03
21. Samuel Kolega (Hrvatska) +1.73
24. Matej Vidović (Hrvatska) +1.92
25. Istok Rodeš (Hrvatska) +2.00
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!