Rukomet

Doktor Kukin: 'Duvnjak je već imao problema s leđima, a koronavirus je ostavio još veći trag'

Branimir Korać • utorak, 11.01.2022.
Doktor Kukin: 'Duvnjak je već imao problema s leđima, a koronavirus je ostavio još veći trag'
Foto: Pixsell

Liječnik hrvatske rukometne reprezentacije Tomislav Kukin prokomentirao je situaciju s Domagojem Duvnjakom i Lukom Cindrićem koji nisu otputovali s reprezentacijom u Szeged...

Liječnik hrvatske rukometne reprezentacije Tomislav Kukin jedan je od ključnih ljudi koji će odlučiti kada će se Domagoj Duvnjak i Luka Cindrić priključiti momčadi.

Duvnjak više nije pozitivan, ali ostali su problemi s leđima kao posljedica zaraze.

"Skoro svaki dan radimo testiranja, napravili smo ponovno PCR test za Duvnjaka i Cindrića i dobra je vijest da je Duvnjak napokon negativan, a loša vijest je da ipak ima posljedice koronavirusa i da koliko god na oko izgleda dobro, još uvijek je bolnih leđa koja su bolna od samog početka COVID-a. Bilo je i ranije problema s leđima u smislu nekih starih ozljeda te se liječio od tih problema još u Njemačkoj, dobivao blokade i igrao pod njima. To je ostavilo traga, a COVID infekcija još više. Ovog trena smo procijenili da on nije spreman za igru, ali ostaje na terapijama pa ćemo ga kada bude moguće priključiti", ističe dr. Kukin.

S Cindrićem je situacija drugačija, on je pozitivan i to je trenutno najveći problem.

"Luka Cindrić je još uvijek pozitivan što znači da smo ga vjerojatno uhvatili u početku te zaraze koja i dalje traje. Dobro je da on nema vidljivih kliničkih znakova da je bolestan, ali nalaz je neumoljiv. Pozitivan je na COVID i on mora ostati u izolaciji. Naravno, i njega ćemo testirati iz dana u dan, ako bude negativan, on će se priključiti reprezentaciji."

FOTO: Srećko Niketić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!