Tenis

Sjajna Ana Konjuh izbacila šestu nositeljicu i plasirala se među osam najboljih

Matej Kačan • srijeda, 12.01.2022.
Sjajna Ana Konjuh izbacila šestu nositeljicu i plasirala se među osam najboljih

Hrvatska tenisačica Ana Konjuh upotpunila je odličan hrvatski dan u Adelaideu. I ona je ušla u četvrtfinale, ali je to učinila iznenađenjem preko šeste nositeljice...

Odlične vijesti iz Adelaidea stižu i iz ženske konkurencije. Ana Konjuh prvotno je trebala kroz kvalifikacije do ovog turnira, ali je upala u glavni ždrijeb kao zamjena te je sad došla i do četvrtfinala.

U drugom kolu palo je jedno jako tenisko ime. Marketa Vondroušova šesta je nositeljica turnira i 34. tenisačica svijeta, ali ju je Ana svladala u tri seta i nakon dva sata i 20 minuta borbe.

Konjuh je do pobjede došla preokretom jer pogreške na startu prvog seta skupo je platila. Već u prvom gemu je Konjuh imala probleme sa servisom i na prvoj prednosti i break lopti za Vondroušovu je načinila pogrešku.

Čehinja je to znala iskoristiti pa je do kraja seta zadržala break prednosti bez ikakve šanse za Konjuh i 6:4. U drugom setu ipak mnogo sigurnija Ana s boljim ulaskom.

Odmah je oduzela servis i povela s 2:0, a nakon što je Čehinja uzvratila, Konjuh bez čekanja vraća break prednosti za 3:1. Zadržala je to i onda još jednom oduzela Vondroušovoj servis za 6:2.

Treći set zato je bio maratonski i s velikom borbom. Dvaput je Vondroušova imala break prednosti, dvaput se Konjuh vraćala za 2:2 i 5:5. Imala je Čehinja i meč loptu pri 5:4 i 30:40 na servisu Konjuh, ali Ana je to izvukla.

Imala je i Konjuh dvije meč lopte kad je imala 6:5 i 30:40 pa prednost, ali bilo je pošteno da ovaj izjednačeni meč završi u tie-breaku. Tamo je pri 3:3 Konjuh prelomila s četiri poena u nizu za veliku pobjedu.

Suparnicu u četvrtfinalu još čeka, to će biti bolja iz dvoboja treće nositeljice Cori Gauff i Marte Kostyuk.

WTA Adelaide 2, drugo kolo:
Marketa Vondroušova (Češka, 6) - Ana Konjuh (Hrvatska) 6:4, 2:6, 6:7

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!