Superkup, polufinale, 12.01.2022, 20:00 h
Barcelona
Barcelona 2:3 Real Madrid
Real Madrid

Real Madrid u produžetku do pobjede u El Clasicu za mjesto u finalu Superkupa

Mihaela Bradovski • srijeda, 12.01.2022.
Real Madrid u produžetku do pobjede u El Clasicu za mjesto u finalu Superkupa

Finale prije finala španjolskog Superkupa ispunilo je očekivanja. Real Madrid i Barcelona odigrali su odličnu utakmicu, a na kraju su Madriđani prošli u finale...

Ništa manje od ovako zanimljivog dvoboja nije se niti očekivalo. Odigrali su Real i Barcelona otvorenu, borbenu utakmicu s pet golova, pregršt prilika, a svim ljubiteljima nogometa priuštili su dodatnih 30 minuta guštanja.

Real je bolje otvorio utakmicu i u prvih pola sata Barcelone nije bilo nigdje. Naplatili su bolju igru Madriđani u 25. minuti, Benzema je uzeo loptu na centru, gurnuo je do Modrića koji mu je odmah daje naprijed, Francuz proigrava Viniciusa, a on sjajno zabija za vodstvo.

Barcelona je nakon toga zaigrala bolje i u završnici prvog dijela uz puno sreće iz odbijanaca došla do pogotka preko Luuka de Jonga.

U drugom dijelu Barca je bolje krenula i odmah propustila dvije krasne prilike, Pedri i Dembele nisu ih iskoristili i stigla je kazna.

U 69. minuti Benzema je prvo zatresao vratnicu s desetak metara iskosa da bi dvije minute kasnije zabio za vodstvo. Njegov prvi pokušaj obranio je ter Stegen, lopta se odbila do Carvajala koji je vraća u sredinu za Benzemu, a on ovaj put pogađa za 2:1.

Barcelona tu nije pala i minutu-dvije nakon izlaska dobrog Luke Modrića, dolazi do pogotka. Alba je nabacio s lijeve strane, u sredini je između dvojice braniča ostao zaboravljeni Ansu Fati koji glavom zabija za 2:2.

Taj pogodak donio je Barci produžetke gdje je također bilo vatre. U 97. minuti Madriđani su po treći put poveli, ovaj put nakon sjajne kontre koju je u pogodak pretvorio Valverde.

Do kraja susreta bilo je nekoliko dobrih prilika na svakoj strani, samo u zadnjoj minuti na jednoj Fati i na drugoj Rodrygo nisu pogodili i ostalo je 3:2 što Real vodi u finale.

Superkup

polufinale

Barcelona2:3 *Real Madrid
Atlético Madrid-:-Athletic Bilbao

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!