Tenis

Sjajna mlada Amerikanka ipak zaustavila Konjuh u četvrtfinalu

Matej Kačan • četvrtak, 13.01.2022.
Sjajna mlada Amerikanka ipak zaustavila Konjuh u četvrtfinalu

U četvrtfinalu drugog WTA turnira u Adelaideu, 17-godišnja Amerikanka Cori Gauff ipak je bila prejaka za Anu Konjuh te ju je izbacila u dva seta...

Ana Konjuh ipak nije uspjela udvostručiti uspjeh za hrvatski tenis na turnirima u Adelaideu. Konjuh je također tražila polufinale, ali na tom putu ispriječila se treća nositeljica Cori Gauff.

Sjajna mlada Amerikanka ipak je bila prekvalitetna i rutinski je riješila posao sa 6:3 i 6:4 za manje od sata i pol igre. Imala je Konjuh problema sa servisom od rane faze, u gemu za 2:2 je spasila četiri break lopte, ali za 4:2 pomoći nije bilo.

Tračak nade ukazao se kad je odmah uzvratila oduzetim servisom za 4:3, ali to nije potvrdila, već Gauff opet odlazi na break viška i osvaja prvi set sa 6:3.

I u drugom setu slična priča, u maratonskoj prvoj igri Konjuh nakon serije izjednačenja i prednosti spašava tri break lopte, ali za 2:1 Gauff ipak radi break. Konjuh opet vraća i izjednačuje na 3:3, ali opet ne može potvrditi to i Amerikanka već za 4:3 radi novi break.

Nakon toliko propuštenih prilika i dobrih situacija više nije bilo pomoći za Konjuh pa Gauff odlazi do 6:4 nakon iskorištene četvrte meč lopte u istom gemu.

Dok Gauff čeka protivnicu u polufinalu i bolju iz dvoboja Samsonove i Keys, za Konjuh ostaje utjeha da je prvotno morala kroz kvalifikacije, ali je priliku pretvorila u polufinale.

WTA Adelaide 2, četvrtfinale:
Ana Konjuh (Hrvatska) - Cori Gauff (SAD, 3) 3:6, 4:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!