Tenis

Nove mjere na Australian Openu ograničile posjetu na pola kapaciteta tribina

HINA, Matej Kačan • četvrtak, 13.01.2022.
Nove mjere na Australian Openu ograničile posjetu na pola kapaciteta tribina

Dodatne mjere zaštite od koronavirusa na Australian Openu iznesene su od vlade savezne države Viktorije pa novi set mjera ograničava popunjenost tribina na samo 50 posto maksimalnog kapaciteta...

Popunjenost tribina na Australian Openu bit će ograničena na 50 posto kapaciteta po ažuriranim epidemiološkim mjerama protiv širenja koronavirusa, objavila je vlada države Viktorije u četvrtak, dok se vlasti bore s porastom slučajeva zaraze u Melbourneu.

Maske za lice također će biti obavezne za sve posjetitelje, osim prilikom konzumacije hrane i pića, te je dopuštena jedna osoba na dva četvorna metra u zatvorenim ugostiteljskim objektima, stoji u priopćenju vlade.

"Ova ažuriranja mjera za Australian Open značit će da se navijači, igrači i radna snaga mogu radovati sjajnom događaju koji je epidemiološki siguran", rekla je v.d. ministrice sporta Viktorije Jaala Pulford u priopćenju.

Viktorija, koja je domaćin Grand Slama u glavnom gradu države Melbourneu, prijavila je u četvrtak 37.169 novih slučajeva koronavirusa i 25 smrtnih slučajeva. Broj slučajeva neznatno je manji u odnosu na srijedu, kada je evidentirano 40.127 slučajeva zaraze.

Priprema za Australian Open, koji počinje u ponedjeljak, zasjenjena je neizvjesnostima oko sudjelovanja vodećeg tenisača svijeta Srbina Novaka Đokovića kojeg su australske granične vlasti zadržale nekoliko dana prije nego što je pušten u ponedjeljak nakon što mu je prihvaćena žalbu na odluku o odbijanju vize na Saveznom okružnom sudu Australije.

Vlada Viktorije navodi da vrijede sve kupljene ulaznice za Grand Slam, što implicira da njihova prodaja za uobičajeno popunjene tribine nije dosegla 50 posto kapaciteta ni za jedanu meč.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!