Nogomet

Bivši Hajdukov trener preuzeo mladu švedsku reprezentaciju

Matej Kačan • četvrtak, 13.01.2022.
Bivši Hajdukov trener preuzeo mladu švedsku reprezentaciju
Foto: Pixsell

Prvi ovosezonski Hajdukov trener Jens Gustafsson bez posla je bio dva i pol mjeseca. Nakon otkaza u Hajduku, vratio se u matičnu zemlju te je preuzeo U-21 švedsku reprezentaciju...

Nakon odlaska iz Hajduka, Jens Gustafsson nije dugo trebao čekati na novi posao, i to vrlo zanimljiv. Švedski stručnjak preuzeo je U-21 reprezentaciju svoje matične zemlje.

Gustafsson je već vodio ovu selekciju, a sad je vraćen pod skute Saveza i potpisao je ugovor do 2025. godine. Reprezentaciju preuzima u dobroj situaciji, Švedska je u kvalifikacijama za EURO prva u skupini s bodom više od Italije i četiri više od Irske, tri kola prije kraja.

"Dobiti ovaj posao je za mene velika privilegija. Misija je vrlo važna i radujem se radu s ekipom", kazao je 43-godišnji Šveđanin.

On je u karijeri vodio Norrköping, bio je pomoćnik u AIK-u te trener mlade momčadi, kao i prve ekipe Halmstada. U Hajduk je doveden na ljeto kao dugoročni trener i zamjena Paolu Tramezzaniju, ali nije se snašao.

U Europi je ispao od kazahstanskog Tobola, dok je u HT Prvoj ligi poslom platio poraz od Slavena krajem listopada te je Hajduk ostavio na četvrtom mjestu tablice.

FOTO: Ivo Čagalj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!