Tenis

Marin Čilić spasio šest meč lopti, ali ne i sedmu, Australac ide u finale

Branimir Korać • petak, 14.01.2022.
Marin Čilić spasio šest meč lopti, ali ne i sedmu, Australac ide u finale

Australac Thanasi Kokkinakis prošao je u finale ATP turnira u Adelaideu. U polufinalu je nakon velik borbe s 12:10 u tie-breaku trećeg seta svladao Marina Čilića...

Marin Čilić još jednom je zaustavljen u polufinalu. U Adelaideu je poražen od Thanasija Kokkinakisa, nekada jednog od najboljih juniora svijeta koji kasnije nije imao sreće s ozljeda,ma i nikada u potpunosti nije razvio svoj talent.

Prvi set prošao je u potpunosti u znaku Kokkinakisa, Marin nije dobro krenuo, brzo je ušao u zaostatak i izgubio je set sa 6:2.

U drugom setu obojica su bili uvjerljivi na svom servisu sve do završnice kada Čilić radi pritisak na servisu Kokkinakisa i kod 4:3 dolazi do breaka te uskoro i seta.

Odluka je pala u trećem setu gdje je Marin poveo s breakom, Kokkinakis se vratio poravnavši na 2:2, ali Čilić je i kod 3:3 imao 15:40 i dvije prilike koje nije iskoristio.

Set je otišao u tie-break gdje je Kokkinakis brzo odjurio na 6:2, ali nije uspio dovršiti posao i Čilić se vratio. U konačnici Australac je iskoristio tek sedmu meč loptu i s 12:10 izborio prolaz u finale.

U finalu ga čeka dvoboj protiv Francuza Arthura Rinderknecha koji je lakoćom svladao sunarodnjaka Corentina Mouteta.

ATP Adelaide, polufinale:
Thanasi Kokkinakis (Australija) - Marin Čilić (Hrvatska, 4) 6:2, 3:6, 7:6(10)
Arthur Rinderknech (Francuska) - Corentin Moutet (Francuska) 6:1, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!