Europsko prvenstvo 2022., skupina D, 1. kolo, 14.01.2022, 20:30 h
Austrija
Austrija 31:36 Poljska
Poljska

Poljaci unatoč silnim problemima s koronavirusom krenuli pobjedom protiv Austrije

Mihaela Bradovski • petak, 14.01.2022.
Poljaci unatoč silnim problemima s koronavirusom krenuli pobjedom protiv Austrije
Foto: Pixsell

Vrlo važan dvoboj za obje momčadi u prvom kolu skupine D, Austrija i Poljska nisu imale pravo na krivi korak ako žele do jednog od prva dva mjesta. Na kraju su Poljaci bili uspješniji i upisali su vrijednu pobjedu 36:31...

Austrija i Poljska svoj su prvi dvoboj skupine D Europskog prvenstva odradile drugog dana natjecanja. Nakon što je u ranijem terminu Njemačka, unutar iste skupine, upisala puni plijen protiv bjeloruskog sastava, isto je za rukom pošlo i poljskoj izabranoj vrsti.

A ovaj su međusobni susret, baš kao i mnoge druge reprezentacije, Austrija i Poljska dočekale svaka sa svojim problemima. Izabranici Aleša Pajoviča u Bratislavu su doputovali bez ijednog odigranog pripremnog susreta dok je Patryk Rombel ostao bez sedmorice zaraženih igrača.

U konkurenciji s Njemačkom koja je favorit skupine, i jedan i drugi sastav u ovaj su susret ušli kao u najvažniji na putu do ostvarenja eventualnog prolaska dalje. Važnost ovih bodova odrazila se na igru u početnim minutama; oprezni su bili i jedni i drugi te većih odvajanja nije bilo sve do finiša prvih pola sata.

Poljska je ta koja je prva odlučila napasti agresivnije što joj se u konačnici i isplatilo jer se 3:0 serija koju su između 24. i 26. minute kreirali Sicko i Moryto pokazala ključnom i po pitanju konačnog rezultata.

U toj prvoj polovici upravo je Sicko taj koji je s pet pogodaka predvodio momčad u vodstvu, a treba reći kako se u tom prvom dijelu obranama nisu proslavili niti debitant na velikim natjecanjima Doknić niti Kornecki na drugoj strani. I jedan i drugi čuvar mreže imao je tek tri obrane.

U nastavku je Poljska održavala prednost od tri, četiri zgoditka, a Austrijancima svakako nisu pomogla niti isključenja, posebno sredinom drugog dijela kada su bili u minusu od dva igrača. A kada se u posljednjoj četvrtini susreta obranama uključio i poljski vratar pitanje pobjednika bilo je zaključeno.

17:14 s odmora na kraju je pretvoreno u 36:31 poljsko slavlje.

Mateusz Kornecki je do kraja uspio skupiti 11 obrana, a igračem utakmice proglašen je Moryto, strijelac devet pogodaka. Šest puta su se u listu strijelaca upisali još i Daszek, Sicko, koji je u 47. minuti direktno isključen nakon prekršaja nad Bilykom, te Krajewski. U austrijskom dresu najraspoloženiji su bili Frimmel (8) i Posch (7).

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Europsko prvenstvo 2022., skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Njemačka33:29Bjelorusija
Austrija31:36Poljska
1Njemačka 397:81+166
2Poljska 388:81+74
3Bjelorusija 378:88-102
4Austrija 386:99-130

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!