Europsko prvenstvo 2022., skupina A, 2. kolo, 15.01.2022, 18:00 h
Sjeverna Makedonija
Sjeverna Makedonija 24:28 Crna Gora

Hrabri Crnogorci ostavili srce na parketu i svladali Sjevernu Makedoniju

Mihaela Bradovski • subota, 15.01.2022.
Hrabri Crnogorci ostavili srce na parketu i svladali Sjevernu Makedoniju

Vrlo važan dvoboj u borbi za drugi krug odigrali su Crna Gora i Sjeverna Makedonija, a Crnogorci su na kraju izborili pobjedu 28:24 i tako su zadržali nadu u prolazak...

I Sjeverna Makedonija i Crna Gora u dvoboj drugog kola ušle su s nulom u rubrici bodova, nakon poraza od Slovenije, odnosno Danske.

Odlično su u ovaj susret ušli rukometaši Crne Gore, posebno u obrani koja je uspjela zaustaviti makedonsku igru na crtu, a potom i presjeći neke protivničke napade za brzo i rano 4:0 vodstvo. Izabranici Kire Lazarova svoj su prvi pogodak uspjeli postići nakon pet minuta igre.

A nakon što su Crnogorci poveli s 8:3, makedonska je klupa hitno morala pozvati minutu odmora. Crnogorska koncentracija u obrani i četiri pogotka Miloša Vujovića nisu im ostavili prostor da poprave loš ulazak u utakmicu.

Ipak, osam minuta prije kraja prvog dijela sastav Sjeverne Makedonije stiže na tek korak do izjednačenja, ponajprije zahvaljujući obranama Milana Tomovskog. Uspjela se Crna Gora obraniti od tog protivničkog naleta, kao i onog u posljednjim sekundama te je na odmor ponijela pogodak prednosti iako je završnica dojmom pripala Makedoncima.

U tim završnim minutama nakon Tomovskom se svojim obranama uključio i oporavljeni Mitrevski i u nastavku se čekala tek bolja reakcija u napadu.

Prvi pokušaj makedonske vrste u nastavku, da po prvi puta izjednači na večerašnjem susretu, zaustavio je vratar Simić, no isto mu nije pošlo za rukom i akciju kasnije. S linije sedam metara za 17:17 nadmudrio ga je Kuzmanoski.

Simić, Vujović, Ševaljević i društvo ostavili su večeras srce na parketu. Baš kako je tražio Draško Mrvaljević na posljednjem time-outu, u završnim su se minutama bacili na glavu i hrabro izborili veliku pobjedu. Vjetar u leđa svojoj je ekipi prije svega dao igrač utakmice, vratar Nebojša Simić s 13 obrana.

S druge strane, Lazarov niti najmanje ne može biti zadovoljan predstavom svojih izabranika. Nudila im se Crna Gora nekoliko puta, no u susretu u kojem niti jednom nisu bili u plusu Makedonci nisu niti zaslužili više od 24:28 poraza.

Europsko prvenstvo 2022., skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Sjeverna Makedonija24:28Crna Gora
Slovenija23:34Danska
1Danska 395:65+306
2Crna Gora 382:86-44
3Slovenija 382:92-102
4Sjeverna Makedonija 370:86-160

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!