Europsko prvenstvo 2022., skupina E, 2. kolo, 15.01.2022, 20:30 h
Švedska
Švedska 28:32 Španjolska
Španjolska

Španjolci iskontrolirali susret i upisali važnu pobjedu protiv Švedske

Mihaela Bradovski • subota, 15.01.2022.
Španjolci iskontrolirali susret i upisali važnu pobjedu protiv Švedske
Foto: Pixsell

Utakmica između dvije najjače reprezentacije skupine E otišla je na stranu Španjolske. Španjolci su bili bolji od Švedske s 32:28...

Derbi skupine E odigrale su u drugom kolu u Bratislavi reprezentacije Španjolske i Švedske. Skandinavski je sastav pred ovaj susret ostao bez pozitivnog Maxa Darja, a nakon 60 odigranih minuta može žaliti za izgubljenim loptama i nerealiziranim kontrama iz prvog dijela.

Branitelj naslova još je jednom slavio na već puno puta viđeni način. Protiv protivnika iz vrha europskog rukometa strpljivo je gradio povratak iz minusa, a onda kada je jednom stigao u rezultatski plus sigurnom je predstavom potvrdio kako to stečeno vodstvo teško gubi.

Šveđani su ti koji su u početnim minutama držali prednost blago na svojoj strani, a u tom su periodu mogli pobjeći i na izraženiju razliku. Nekoliko loše bačenih lopti u kontru, pet neforsiranih pogrešaka u odnosu na protivničke dvije i šest minuta prije kraja Canellas je poentirao za 14:11.

Mogla je Španjolska na kraju do odmora ostvariti i više od 17:14. Solbergov tim s pet je pogodaka iz jednako toliko pokušaja vukao Gottfridsson, a protiv ovakvog protivnika to je puno premalo. Osim toga, spomenute tehničke pogreške poništile su i dvije obrane više Palicke u odnosu na Corralesa.

Što se nastavka tiče, preko nekoliko su puta Šveđani uspijevali doći na korak do izjednačenja, s druge strane Španjolska nije otišla na više od +3 no njena je pobjeda na kraju potpuno zaslužena. U susretu za koji se i očekivalo da bi ga moglo odlučiti par lopti upravo tako je i bilo; par pogrešaka manje i hladna glava Španjolaca u trenucima kada im je protivnik puhao za vrat.

Španjolskoj je na kraju pripao puni plijen, a Gottfridssonu (6/6) titula igrača utakmice. Angel Fernandez i Hampus Wanne na drugoj strani postigli su osam pogodaka iz devet pokušaja.

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Europsko prvenstvo 2022., skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Češka27:19Bosna i Hercegovina
Švedska28:32Španjolska
1Španjolska 388:78+106
2Švedska 385:77+83
3Češka 380:74+63
4Bosna i Hercegovina 361:85-240

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!